Kosár
0 Ft
Rendelés
logo

KIVÁLASZTOTTUK A 6 LEGJOBBAT: Férfi búvárórák

Címkék: Válogatás a legjobbakból | Férfi | Klasszikus | Búvárkodás

27.9.2022 | 7 MIN

A búvárórának mindenekelőtt funkcionálisnak és megbízhatónak kell lennie. De mindegy, ez is a tervezésről szól. A búvárórák olyan kategória, amely ma sokkal népszerűbb a szárazföldi órák szerelmeseinek csuklóján, mint a búvárokén. Ezért a férfi búvárórák hat modelljének kiválasztása nemcsak a búvárképességeket, hanem a megjelenést, az érdeklődést és az eredetiséget is célozza.

Ebben a cikkben semmilyen módon nem korlátoztuk az árat. A cikket, amelyben meghatároztuk az árkorlátot, alább találja:

KIVÁLASZTOTTUK A 6 LEG: Férfi búvárórák 125 000 Ft alatt
9.4.2024
KIVÁLASZTOTTUK A 6 LEG: Férfi búvárórák 125 000 Ft alatt

Azt kell mondanom, hogy a mai választás szó szerint Sophie döntése volt. A szerkesztőségben dolgozó kollégáim megerősítenék, hogy nagyon megizzadtam. De úgy gondolom, hogy a végső válogatás meggyőzi Önt arról, hogy még egy olyan különleges kategóriának is, mint a búvárórák, sokféle formája van.

Lehet, hogy nem találja meg a kedvencét a hat között, de a válogatásban szereplő órák mindegyike egyedi valamilyen módon. Találhat időtlen klasszikusokat, amelyeket 60 évvel ezelőtt és ma is láthatott, egy kifejezetten retro darabot, kronográf búvárokat és a legújabb idő- és energiaszinkronizációs technológiát. Ne felejtse el megemlíteni a cikk alatti beszélgetésben, hogy mik az álmai és miért.

(1) Tissot Seastar 2000 Automatic

Amikor azt mondja, hogy búvárkodás, nem hiszem, hogy a Tissot márka az első dolog, ami a legtöbb embernek eszébe jut. Természetesen - a Tissot Seastar 2000 felkeltette az érdeklődés és a birtoklási vágy ilyen kis cunamiját.

Nem annyira arról van szó, hogy egy gép ketyeg benne (ez egy Powermatic 80.111, aminek megvannak a maga hibái, bár az antimágneses hajtű dicsérendő), hanem egyszerűen gyönyörűek.

A fő hangsúly itt a számlapon van, amely hűvös vizes textúrát és színárnyalatokat kapott. Ráadásul egy igazán rendes óráról van szó, így azok, akik egy strapabíró búvárt kerestek, a Tissot-nál minden gond nélkül megtalálják.

Merülési tulajdonságait tekintve a 2000-es valószínűleg a legmesszebb van, amire emlékszem egy Tissot-tól. A vízállóság 600 méterig (2000 láb, innen a név) emelkedett, nincs csavaros korona vagy óralap, és meglepetésként héliumszelep és átlátszó óralap van, ami nem túl gyakori a búvároktatóknál.

Model s tyrkysovým číselníkem.

Türkiz számlapos modell.

A tökéletes olvashatóságról, a zafírkristályról és a jó lumineszcenciáról nem is beszélhetünk. Ugyanakkor ezek az első olyan Seastarok, amelyek megfelelnek az ISO 6425 merülési követelményeknek.

Super-LumiNova je tady opravdu účinná.

A Super-LumiNova itt igazán hatékony.

Ezekkel a specifikációkkal nem csoda, hogy nemcsak a svájci Tissot, hanem más márkák körében is a legnépszerűbb búvárok lettek ebben az árkategóriában.

(2) Seiko Prospex Padi Turtle

Seiko nélkül szégyellném a búvárválasztásomat. Valószínűleg ez a japán márka legnépszerűbb órakategóriája. És ez egy pillanatig sem meglepő. A Seiko az 1960-as évek közepén kezdett el foglalkozni a professzionális búvárkodással, és gyártotta az első japán búvárórákat. Azóta erős pozíciót vívott ki magának az iparágban, és állítólag részt vett a búvárórák ISO 6425 minősítésének kialakításában.

[[203268]]

Végül is bármilyen Diver's órát választ a Seiko-tól több dologra számíthat: Mindegyik rendelkezik nemzetközi ISO búvárminősítéssel, legalább 200 méteres vízállósággal, csavaros koronával és megbízható mechanikus vagy kvarc kaliberekkel. A Seiko valóban megvédi a búvárórák kiválóságának hírnevét.

A Seiko SRPE99K1 PADI Turtle-t több okból választottam. Mindenekelőtt a teknősökről szól - vagyis egy japán vizekből származó dizájner búvárkincsről. Évtizedek óta gyártják, és gyakorlatilag nincs mit javítani rajta.

[[M2230]]

Perfektní luminiscence LumiBrite.

Tökéletes LumiBrite lumineszcenia.

Másodszor, amikor a Seiko alapmodelljeit (teknősök, szamurájok) zafírkristállyal és kerámia kerettel frissítette, az árat is emelte. De a Teknősök, az automata búvárok kapuja, elég nagy támasz és legenda ahhoz, hogy a Seiko megtartsa az alapváltozatot. Maximálisan megfizethető és mégis rendkívül megbízható.

Harmadszor pedig a színes pepsi változat egyszerűen megnyerő.

[[M4110]]

[[M2251]]

(3) Certina DS Action Powermatic 80

A Certina tudományosan ismeri a búváripart. Jelenleg a legújabb, C032.607, jelzéssel ellátott modell, amely mindent kínál, amit egy búvártól elvárhat.

[[218483]]

Kezdve a búvárminősítéssel, amelyet a 300 méteres vízállóságnak, a csavarozható koronának és lünettának, valamint természetesen a kiváló olvashatóságnak köszönhetően el is ér.

[[M3354]]

Antireflexiós zafírkristállyal és kerámia lunettával büszkélkedhet. Mindkét anyag tökéletesen ellenáll a karcolásoknak, így a Certina itt tényleg mindent megtett az óra hosszan tartó szépségéért.

A tok átmérője 43 mm, tehát egy nagyobb óráról van szó (meg kell jegyezni, hogy a Certina 38 mm-es tokkal is kínál hasonló melleket). Az anyagválasztás az önökön múlik. Klasszikus acél vagy titán. A modern titániumot is bevontuk a választékba. És nem csak a fantáziadús könnyedség miatt, hanem mindenekelőtt azért, mert a Certina egyedi okkersárga árnyalatú lumineszcenciával és egyéb részletekkel mutatta be a titán modelleket. Ez enyhe vintage hangulatot kölcsönöz az órának, és egy kicsit a Bond Omegákra emlékeztet.

Belsejében egy Powermatic 80 szerkezet található 25 kőbeállítással, antimágneses menettel és kiváló, 80 órás járástartalékkal. Igen, igazad van - itt nincs miről beszélni.

[[M3359]]

(4) Certina DS PH200M

Az egyik legszebb retro búváróra, amit ebben az árkategóriában kaphat. Bemutatásuk idején (2018) váratlan visszhangot váltottak ki. És még a tengerentúlon is, a Certina akkoriban még csak nem is forgalmazott órákat Amerikában.Sikerük mögött bizonyára több dolog áll, de számomra kétségtelenül az időtlen dizájn és egy történelmi modell jól kidolgozott átültetése a jelenbe.

Egy olyan modellen alapul, amelyet a Certina 1967 óta gyárt. A hitelesség megőrzése érdekében a jelenlegi modellhez domború hesalit üveget választott. Azonban modern tükröződésgátló kezelést kapott, és ami a legfontosabb, NEX Scratchguard bevonatot, amely megvédi az egyébként könnyen karcolódó műanyagot.

Hasonló okból döntött az alumínium lunettabetét mellett, amely jobban illik a hű retro modellhez, mint a fényes kerámia. De ne hagyja, hogy a történelmi koncepciójuk megtévessze Önt. Ezek az órák 200 méteres vízállósággal rendelkeznek, megfelelnek az ISO 6425 minősítés feltételeinek, és az 1960-as években még teljes, 80 órás járástartalékról álmodhattak.

Az óra egy speciális dobozban, megfelelően illeszkedő bőr és NATO szíjjal érkezik. Ha pedig Ön is megadja magát a retró megjelenésnek, de nem rajong az anyagi hitelességért, a Certina kínál egy újabb, díszesebb, zafírral és gyönyörűen lekerekített kerámia lunettával ellátott változatot. Mindkét változat megtalálható a Heritage termékcsalásban DS PH200M jelölés alatt.

(5) Citizen Promaster Marine Aqualand Eco-Drive

Ez az óra igazán jó benyomást fog kelteni a csuklóján. Mind a medence mellett, mind a tényleges merülés során. Mindent kínál, és még annál is többet.

Az időn kívül az óra követi az aktuális mélységet (piros mutató, 70 méterig), és emlékszik a legutóbbi legmélyebb merülésre (kisebb fehér mutató), amely a biztonsági megállások vagy az ismételt merülések közötti időközök kiszámítására használható. Ugyanakkor gyors emelkedési riasztást is kínál, ahol az óra csipog, ha túl gyorsan kerül a felszínre.

Amint az óra vízbe merül, a "merülési üzemmód" aktiválódik. Az érzékelő 3 óránál van elrejtve. És mivel fényből táplálkoznak, nem áll fenn az akkumulátor lemerülésének veszélye. Ezenkívül a 10 órás pozícióban lévő érzékelő jelzi, ha az akkumulátor megfelelően feltöltődött. A Citizen Promaster Aqualand már nem csak egy közönséges analóg búváróra, hanem egy egyszerű, mégis rendkívül funkcionális óraszámítógép.

A dizájn szempontjából mindkettő fantasztikus. A Pepsi-séma sosem megy ki a divatból, és igazán sportos jelleget kölcsönöz az órának. Nem is beszélve a robusztusságról és a 46,5 mm-es átmérőjéről (52 mm hosszú, 22 mm a lábak között). Különlegessége a 9 óránál található mélységérzékelő és a további funkciókat vezérlő gombok.

(6) Citizen Promaster Satellite-Wave

A világ első hitelesített GPS-vezérlésű búvárórája. Véleményem szerint már ez a mondat is elegendő indok lenne arra, hogy a Citizen Promaster Satellite-Wave TOP merülések listáján szerepeljen. De sok-sok más ok is van.

386 900 Ft Az értékesítés véget ért

Természetesen a GPS műholdas szinkronizáció a prémium funkciók közé tartozik. De itt most búvármodellekről beszélünk, ezért elsősorban ezeket a tulajdonságokat nézzük meg. Az óra rendelkezik DIVE üzemmóddal, amely csökkenti az összes felesleges funkciót. Ha tehát a víz alatt megbotlik a gombban, a mutatók a helyükön maradnak, és továbbra is csak az időt követik.

Természetesen búváróráknak minősítettek, de a Citizen ütéscsillapító funkcióval is ellátta őket. Egyszerűbben fogalmazva, az óra felismeri, hogy ütközés történt, és blokkolja a forgórészt, hogy megakadályozza a mutatók elhajlását. Természetesen világítással működnek, töltöttségi állapotjelzővel és még töltésintenzitás-jelzővel is rendelkeznek. Most vigyázzon, teljes feltöltéssel két évig működhet sötétben, energiatakarékos üzemmódban pedig akár hét évig is. Ez egy szolárium esetében tényleg szabványon felüli.

Az óra szintén Super Titania, anyagból készült, amely a Duratec bevonatnak köszönhetően könnyű, de tartós anyag, így igazán könnyű ezt az órát egész napos viseletre választani, nem csak búvárkodásra. És a design - nos, számomra a kék és a fehér kombináció működik.

Egy lista mindarról, amit csinál, mennyire jól, milyen gyorsan, mennyire pontosan, megtalálható egy külön részletes áttekintésben:

Další inspirace:

6 NEJ: A legérdekesebb retro órák
16.11.2023
6 NEJ: A legérdekesebb retro órák