Kosár
0 Ft
Rendelés
logo

A szakértők által kiválasztott legjobb okosórák

Címkék: Válogatás a legjobbakból | Okos

27.9.2022 | 6 MIN

Kiválasztottuk Önnek az 5 legjobb okosórát, valamint néhány kérdést, hogy segítsünk kiválasztani az Ön számára megfelelőt.

Miközben a legjobbat választjuk, annak a legjobb tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Ezért a válogatásunkban szereplő összes modell rendelkezik zenelejátszóval, érintésmentesen fizethet velük, és minden értesítést megjelenítenek.

Mindegyik elemzi a pulzusszámodat, a vér oxigénszintjét, és GPS segítségével mérik az útvonalát.... A legfontosabb... Átkozottul jók.

Ebben a cikkben nem korlátoztuk az árat. A cikket, amelyben meghatároztuk az árat, lejjebb találja:

A legjobb okosórák (elérhető áron)
10.10.2022
A legjobb okosórák (elérhető áron)

Most pedig választunk Önnek egy okosórát.

Ez az okosóra kommunikálni fog a telefonjával?

Kicsit bosszantó, de fontos kérdés rögtön az elején.

Az, hogy az óra párosítani fog-e, attól függ, hogy éppen milyen telefon pihen a zsebében. A Garminoknál talán a legegyszerűbb. Ezek szó szerint bármivel párosíthatóak, akár Apple óra, akár Androidos telefonja van. Az egyetlen korlátozás akkor az iPhone felhasználók számára, akik nem tudják használni a gyors válaszokat. Tehát amikor valaki sms-t küld, nem tud néhány előre beállított válasz közül választani és válaszolni az üzenetre. Ezt a funkciót tulajdonképpen maga az Apple blokkolja, amely csak a saját Apple Watch-jai számára tette elérhetővé.

5 kérdés, amit fel kell tennie magának, mielőtt megvásárol egy Garmin okosórát
1.2.2023
5 kérdés, amit fel kell tennie magának, mielőtt megvásárol egy Garmin okosórát

A Samsung Watch-ok és az Apple Watch-ok már bonyolultabbak. Kezdjük az Apple Watch-okkal. Az Apple általában zárt rendszert hoz létre az eszközei között, így nem enged be akárkit, és nem veszélyezteti a biztonságát és az Önét. Ezért az Apple Watch-ok csak az iPhone-ával párosíthatók.

A Samsung most ugyanehhez a, mégis teljesen más filozófiához nyúlt. Azt kiáltotta a világba, hogy "Mindenkit felveszünk a fedélzetre, kivéve az Apple embereit". Ami egy elég támadó stratégia, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Samsung órák csak androidos telefonokkal fognak párosodni. Ráadásul számos egészségügyi funkció, például az EKG vagy a vérnyomásmérés csak Samsung Galaxy telefonnal rendelkező felhasználók számára érhető el. Ja, és a Huawei telefonokkal is akadnak gondok a párosítással, ezért fontos ellenőrizni a kompatibilitást.

  • Bármivel párosítható: Fenix 7 PRO, Venu 3, Venu SQ 2
  • Párosítható szinte bármivel az Apple-n kívül: Galaxy Watch 6
  • Csak iPhone-nal párosítható: Apple Watch 8

Sportoláshoz szeretne partnert?

Itt nincs vita, a legsportosabb óra egyértelműen a Garmin Fenix 7 PRO. Menjen el egy futóversenyre, és szinte minden második futó csuklóján ezt az ikont fogja látni. Ha nem is a Fenix 7 PRO, de legalább a Fenix 7.

Ez azért van, mert a Fenix 7 PRO rengeteg edzésfunkciót ötvöz csodálatra méltó akkumulátor-üzemidővel. Ez az óra mindent elmond a fittségéről és az edzéseiről, és semmit sem tartja vissza. Nagy vonzerő a nagy és tiszta kijelző, illetve a topográfiai térképek. A sportos lélek a megjelenésben is kifejeződik. Egyszerűen kültéri órák egy pillantásra.

Általánosságban azonban minden Garmin sportos lélekkel rendelkezik. Részletes értékelést adnak minden edzésről, beállíthat egy virtuális edzőt, és adatokat kaphat a fittségéről, és arról, hogy megfelelően edz-e. Ezért van az, hogy a választékunkban szereplő Garminok mindegyike ott van fent.

Valójában a válogatásunkban szereplő összes okosóra sportolható. Van azonban egy DE. Én egy flip flopban való hegyi túrához hasonlítanám. Valószínűleg így is lesz, de miért tenné, amikor van túracipő? Az Apple Watch 8-ban és a Samsung Galaxy Watch 6-ban is vannak sportfunkciók, persze, de nem annyi, mint a konkurens Garminokban.

A sportoló számára tehát az akkumulátoros üzemidő is fontos, amit ebben a két modellben egyszerűen nem kapja meg.

  • A legjobb választás sportolók számára: a Fenix 7 PRO
  • Nagyszerű választás sportolóknak: Venu SQ 2, Venu 3
  • Szabadidős sportolóknak: Apple Watch 8, Galaxy Watch 6

Szeretne egy okosórát a telefonja meghosszabbításaként?

Telefonáljon, válaszoljon egy e-mailre vagy üzenetre, keressen az interneten, töltsön le egy csomó alkalmazást közvetlenül az órájára... Ezt szeretné? Nyúlj az Apple Watch 8 vagy a Samsung Galaxy Watch 6 után. Az Apple órák kedvelői biztosan az Apple Watch-okért, az Androidos telefonokkal rendelkezők pedig a Samsung órákért fognak nyúlni.

164 125 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 30.5.)

Ráadásul ez az óra az egészségügyi adatok elemzésében is jeleskedik. Ha tehát egyszer úgy érzi, hogy a stressztől szívrohamot kap, semmi gond, mindkét óra képes EKG-t mérni, a Samsung pedig még a vérnyomást is képes mérni.

Minden Garmin okos, de a fent említett pároshoz biztosan nem érnek fel. Mindegyikért fizetni kell, zenét játszanak le róluk, és előre beállított válaszok korlátozzák őket. Tehát nem diktálhatja le szóról szóra a válasza szövegét.

Azon kevés okosórák egyike, amelyek elég okosak ahhoz, hogy hívást fogadjanak és hangalapú asszisztenst irányítsanak, a Garmin Venu 3.

Még mindig kiemelném azonban a Fenix 7 PRO-t, amely egy extra okos/sport funkcióval rendelkezik, és ez a topográfiai térképek. Az óra képes navigálni, körkörös útvonalat készíteni számodra és/vagy megtalálni a legközelebbi benzinkutat.

  • A legokosabb választás: Apple Watch 8, Samsung Galaxy Watch 6
  • Fenix 7 PRO, Venu 3
  • Venu SQ 2

Az akkumulátor élettartama a legfontosabb?

Ez a kérdés lehet, hogy "Szeretne egy megfelelő akkumulátor-élettartamú órát?", de szándékosan nem. Miért? Csak egy bolond nem szeretné. De fontos megjegyezni, hogy a hosszú akkumulátor-üzemidő gyakran kompromisszumokat rejt. A hosszú akkumulátor-üzemidővel rendelkező modellek néha egyszerűbb kijelzővel, minimalistább felhasználói élménnyel rendelkeznek... Vagy esetleg nagyobb tokjuk van, hogy nagyobb akkumulátor férjen bele.

Nem érdekli, hogy nincs egy animációkkal, különböző átmenetekkel, 16 millió színnel teli okosóra, és csak az akkumulátor élettartamát szeretné a lehető legjobban kihasználni? Nyugodtan nyúljon a Garminért. Ismét a Fenix 7 PRO vezetésével.

Ezzel szemben a Samsung és az Apple kissé más filozófiát képvisel. Ők olyan felhasználói élményt akarnak, amire öröm ránézni, tökéletes kijelzőt, rengeteg animációt, és az ég óvjon attól, hogy az óra elromoljon! És akkor az akkumulátoros üzemidő is így néz ki. És már megint itt tartunk a kompromisszumokkal... De ezúttal egy kicsit más szemszögből.

Számomra a Garmin Venu 3 és a Venu SQ 2 jelenti az arany középutat. Ezek a modellek gyönyörű felhasználói felülettel, nagyon szép AMOLED kijelzővel és tekintélyes 11 napos (Venu SQ 2) és 14 napos (Venu 3) akkumulátor-üzemidővel rendelkeznek.

  • Fenix 7 PRO (akár 37 nap)
  • Nagyszerű akkumulátor-üzemidő: Venu 3 (akár 11 nap), Venu SQ 2 (akár 11 nap)
  • Elfogadható akkumulátor-üzemidő: Apple Watch 8 (1-2 nap), Galaxy Watch 6 (legfeljebb 4 nap).

A legjobb ár/teljesítmény arányú órát keresi?

A legjobbat szeretné a legalacsonyabb áron? Akkor ez egyértelműen a Garmin Venu SQ 2.

Ebben a modellben minden fontos dolog megtalálható – érintés nélküli fizetés, zenelejátszó, rengeteg sportfunkció, tisztességes akkumulátor-üzemidő, és mindezt nagyon kedvező árcédulával kombinálja.

Úgy tűnhet, hogy a Fenix 7 árcédulája kilóg a sorból, mert eléggé drágább, mint a többi, de igazán nagyszerű funkciókkal és az árcédulához illő kivitelezéssel kompenzál.

A másik három óra tehát elég hasonló szinten van. Bár a Venu 3 inkább a sport felé hajlik, az Apple Watch 8 és a Galaxy Watch 6 pedig inkább az okos cuccok felé.

  • Kiváló ár/teljesítmény arány: a Venu SQ 2
  • Jó ár/teljesítmény arány: Fenix 7 PRO, Venu 3, Apple Watch 8, Galaxy Watch 6
Melyik okosóra tetszik a kínálatból a legjobban, és mi győzné meg a vásárlásról? Vagy Ön szerint más modellnek is helyet kellene kapnia ebben az ötös toplistában? Írja meg nekünk a hozzászólásokban. :)

6 NEJ: A Garmin okosóra a leghosszabb akkumulátoros üzemidővel
29.1.2024
6 NEJ: A Garmin okosóra a leghosszabb akkumulátoros üzemidővel

A cikkben említett óra