Kosár
0 Ft
Rendelés
logo

KIVÁLASZTOTTUK A 6 LEGJOBBAT: A legnépszerűbb férfi kronográfok (165 000 Ft alatt)

Címkék: Válogatás a legjobbakból | Férfi | Klasszikus

27.9.2022 | 6 MIN

Eddigi megfigyeléseim szerint a férfi sportóráknak két csoportja van, amelyeknek a férfiak nagyon nehezen tudnak ellenállni. Az első csoport a női búvárok, bár nem terveznek velük merülni. A másik pedig a kronográfok. És itt is tíz tulajdonosból csak egy használja a stoppert a valóságban. Gyakran (és örömmel) foglalkozunk búvármodellekkel, ezért miért ne vessünk egy pillantást a legnépszerűbb férfi kronográfokra, akár 165 000 Forint alatti árcédulával.

(1) Casio Edifice ECB-900

A Casio Edifice ECB-900 modellek abszolút bestsellerek. Nem csak az Edifice termékcsaládban, és ez nem is csoda. A modern dizájn, a színárnyalatok és az átmenetek ötletesek. Ugyanakkor semmi szokatlan, csak egy férfi sportóra minden napra. És pontosan ez az, amit nem csak elvársz az Edifice-től, de leginkább erre van szükséged. Nos, ha a közkedvelt ár/teljesítmény arányt nézzük, akkor nincs okunk panaszra.

Az analóg-digitális időkijelző világos, és a számlapon a hét napja/dátum/másodperc érték is látható. Lumineszcenciában nincs hiány, de ami még fontosabb, hogy két LED biztosítja a nagyszerű olvashatóságot éjszaka. Az ECB-900 esetében pedig a praktikusság a legfontosabb: az óra öt riasztással rendelkezik, az egyes köröket nyomon követheti, és az eredményeket memóriában tárolhatja. És ami a legjobb, hogy a Bluetooth-kapcsolatnak köszönhetően minden beállítást elvégezhet a telefonján (amelyet az óra segítségével meg is talál).

Többféle színválaszték közül választhat. A kék és a piros, nyeri el a népszerűséget de az arany ékezetekkel díszített modell szorosan követi őket. Ráadásul egy tökéletesen kiegyensúlyozott óráról beszélünk. Elég nagy egy megfelelő kronométerhez, de még mindig elég nagy ahhoz, hogy ne riassza el a kisebb csuklójú tulajdonosokat. És végül: van egy Tough Solar meghajtójuk. Tehát nincs elemcsere, minden funkciót a fény végez.

A Casio Edifice egy olyan sportórákból álló termékcsalád, amelyet az autóversenyzés ihletett. Ezért talál stopperórát a modellek túlnyomó többségében. Az Edifice még a Red Bull Racing junior F1-es csapatának, a Scuderia Toro Rossónak is hivatalos F1-es partnere. A fő előnyök közé tartozik a modern megjelenés, a kiváló minőségű kivitelezés, a sok érdekes funkció és a nagy árkülönbség.

(2) Festina Titanium Chronograph

Festina Titanium Chronograph egy 2020-as újdonság, amely azonnal népszerűségre tett szert, ezért helyet kapott a válogatásunkban.

Ha olyan titánium órát keres, amely könnyíti a csuklóját, akkor általában a japán márkákhoz vagy a német Boccia Titaniumhoz fordul. De a Festinának sikerült egy sportos dizájnt, (számomra) és meglepően jó kivitelezést és titánszerkezetet hoznia.

Dost dobře to vypadá i na koženém řemínku. Varianta Festina 20521/3.

Nagyon jól néz ki egy bőrszíjon is. A Festina 20521/3 változat.

Váratlan bónusz, különösen hétezer körüli áron, a zafírkristály. A Festina képessége, hogy sokoldalú, mégis modern megjelenésű órákat hozzon létre, mindig lenyűgöz. A Festina órák előnyei közé tartozik a modell számtalan változata amelyeknek köszönhetően kiválaszthatja az ideális kombinációt.

A Festina színes múltra tekint vissza. Hagyományos svájci márkaként indult, de az 1980-as évektől kezdve dinamikus, megfizethető és divatos órákra összpontosító márkává alakult át. Sok más márka is megirigyelhetné a hosszú távú bestsellerek előállításához való tehetségét.

(3) Tissot Chrono XL Classic

Egy olyan hagyományos svájci órának, mint a Tissot, különlegesnek kell lennie a versenytársaihoz képest. És ez így is van. A Tissot Chrono XL kiemelkedik kivitelezésével és - figyelembe véve, hogy több részmutatóval rendelkező kronográfról beszélünk - tökéletes olvashatóságával. Köszönhetjük az arab számoknak és a kontrasztos mutatóknak, amelyek nem nélkülözik a lumineszcenciát.

Érdekes a G10.212-es ETA-művük is, amelynek pontossága ± 10 másodperc/év. A stopperóra maximum 30 percet mér 1/10 másodperces pontossággal. Dizájn szempontjából a Tissotu Gent XL alapul, de a tok egy kicsit nagyobb lett, 45 mm-re nőtt, és a kivitelezés tökéletes az árkategóriájának minden változatához.

Luminiscence u Tissot Chrono XL.

Luminiszcencia Tissot Chrono XL.

Ha van bárhol a kínálatunkban, ahol a sportos és elegáns karaktert prémium érzéssel vegyítik, az a Tissot. Itt nyilvánvaló, hogy ez nem egy pillanatnyi divathullám, és hogy nincs szükség több tucat funkcióra ahhoz, hogy praktikus legyen. Már csak két dolog hiányzik a tökéletességhez. Antireflex zafírkristály a jobb olvashatóság érdekében a napfényben és a másodpercmutató és az indexek pontos összehangolása érdekében. De megbocsátom nekik a jellegzetes bájukat és különösen a nagyszerű olvashatóságot.

A Tissot az egyik leghíresebb hagyományos svájci óramárka. Története 1853-ban kezdődött, és ma a Swatch Group része. Határozottan közel áll a sportiparhoz. Hivatalos partnerként a Tissot logója olyan versenyeken látható, mint a Moto GP, a Tour de France és az NBA.

(4) Citizen Sports Eco-Drive CA069

A Citizenben két modell küzdött a pozícióért. Borostyán zöld Eco-Drive CA442 és tervezési szempontból forgalmasabb Eco-Drive Sports CA069. Végül is az azimutális mérleggel rendelkező energikus női pilóták azok, akik kiérdemelték helyüket a mai listán.

Azt hiszem, a számlap összetettsége teszi őket olyan vonzóvá sok férfi számára. Az arab számok nem az órákat, hanem a pilótamodelleknél megszokott módon a perceket jelölik. És annak ellenére, hogy sok minden történik a tárcsán, nem szűnik meg könnyen olvashatónak lenni. Ez a kísérleti modellek másik tipikus jellemzője.

A végső sikert azonban egyes változatok fekete PVD-festése jelenti. Míg a tok oldalsó élei matt felületűek, a lunetta polírozott. Ez a kombináció növeli az óra érzékelt értékét. A 44 milliméteres tok ellenére a belső lunetta és a ferde fejezetgyűrű miatt kisebbnek tűnik. Ezt fokozza a számlap két színárnyalata. Végül nem szabad elfelejtenem megemlíteni, hogy ez egy napenergiával működő óra, így nem kell aggódni az akkumulátor cseréje miatt.

A japán Citizen számos órakészítési mérföldkőről híres. A legnagyobbak közé tartozik az első titánium tokkal ellátott óra - és a Super Titanium még ma is az egyik legjobb anyag. 1976-ban a Citizen megalkotta az első napelemes órát, a Crystron Solar Cell-t, és a napenergiát használta a világ első GPS időszinkronizáló órájához is.

(5) Festina Chronograph 16760/1

Hosszú ideig az egyik legnépszerűbb modell a férfi órák világában. Itt a Festina valóban megtalálta a receptet a férfiak ízlésének eltalálására.

53 320 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 28.5.)

Nem hiszem, hogy túl sokat kell leírnom őket, egyszerűen csak vonzóak. A bőrszíj eleganciát, a kronográf pedig sportos csillogást kölcsönöz. Az óra 50 méterig vízálló - úszáshoz nem elég, de a mindennapi életben ellenáll. Remekül néz ki egy pólóval, de egy alkalmi társasági eseményen sem fog megbotránkoztatni.

(6) Diesel Mega Chief

Igazán robusztus - stílusban és paraméterekben. A Diesel azokat célozza meg, akik egy tömör acéldarab valódi súlyát szeretnék érezni a csuklójukon.  A legnépszerűbb modell az az óriási Mega Chief DZ4329 istállóból. A nagy méreteket ellensúlyozza a tompa szürke árnyalat. Ennek eredményeképpen kihagyhatatlanok maradnak, de stílusos módon.

96 945 Ft raktáron

A Diesel egy jól ismert divatmárka, amely nem fél eladni a nevét. Távol áll a hagyományos óraszerkezettől, de a modern megjelenés semmiképpen sem hiányzik belőle. A jellegzetes markolat a csúszdán különleges tapintást kölcsönöz az Only the brave kollekció minden modelljének. És azt kell mondanom, hogy ez egy nagyon találó szlogen.

A Diesel divatmárka az alapítója, Renzo Rosso számára egy kicsit olyan, mint egy valóra vált álom. Egy kis olaszországi faluból származik, és az 1970-es évek vége óta az egyik leghíresebb divatgyártó. A termékek között ma már nemcsak farmerek, hanem sportruházat, szemüvegek, parfümök és természetesen órák is szerepelnek. A Diesel maga tervezi az órákat, és az órákat robusztus tokok és összetéveszthetetlenek jellemzik. Az elmúlt években a Diesel is elkezdett kacérkodni az okosórák iparágával.

Melyiknek hódolt már be? Vagy valami mást keres? Böngésszen a férfi karórák teljes kínálatában, lehet, hogy nem a választás okoz gondot, hanem az, hogy csak egyet válasszon.

A cikkben említett óra

53 320 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 28.5.)
96 945 Ft raktáron
70 205 Ft raktáron