Kosár
0 Ft
Rendelés
logo

A 2021-es év legjobb gyerek okosórák

Címkék: Válogatás a legjobbakból | Gyermek | Okos

11.10.2022 | 4 MIN

Akár azt szeretné látni, hogy gyermeke merre mozog, akár azt szeretné, hogy gyermeke egyáltalán mozogjon, a gyermekeknek szánt okosórák és karkötők nagy segítséget jelenthetnek. Vagy talán a kisgyermeke csak követni akarja a trendet, és okoseszközökkel akarja feldíszíteni magát, akárcsak az óvodai vagy iskolai osztálytársai. És nem akar órákat tölteni a válogatással? Ez több mint érthető! Ezért válogattuk össze Önnek a legjobb gyerek okosórákat. Itt is van.

Ha szeretne a telefonjára kacsintani és pontosan tudni, hogy hol van a gyermeke, akkor a cikk első részében ennek az okosórának a kiválasztásával foglalkoztam. Ezzel szemben, ha egy okosórát szeretne a sportolás és a napi aktivitás nyomon követésére, nézze meg a cikk második részét.

Pislogok és látom – gyerekek okosórája GPS nyomkövetővel

Számomra személy szerint a Lamax Watch Y2 egyértelműen a legjobb darab a gyerekek nyomon követésére. Egy nagyon szép árért szemmel tarthatja, hogy hol van a gyermeke. Az óra működtetéséhez azonban SIM-kártyára van szükség, amelyet bármely szolgáltatótól beszerezhet. De a kártya nem elég, mobilnetre is szükség van. A Lamax esetében egy T-Mobile sim-kártyát talál a csomagban. Remek, mi?

A SIM-kártya nemcsak a gyermek tartózkodási helyét osztja meg, hanem lehetővé teszi gyermeke számára a telefonálást és a hangüzenetek küldését is.

Számomra az egyik legjobb funkció a zónák beállításának lehetősége. Korlátlan számú zónát állíthat be - iskola, klub, nagymama háza stb. Amint gyermeke belép az egyik zónába, a telefonja riasztja Önt. Ugyanez történik, ha elhagyja. Ha ez egy valóságshow lenne, én Big Mothernek hívnám.

6 LEG: Gyerek órák a kis csirkefogóknak
26.4.2023
6 LEG: Gyerek órák a kis csirkefogóknak

Ha a gyermek veszélyben van, az óra speciális SOS-gombbal van felszerelve.

A hold másik oldala az óra mérete és az akkumulátor élettartama. A SIM-kártya jelenlétének köszönhetően valóban elég nagyok. De a versenyen belül inkább a kisebbek közé tartozik. Az állóképességgel, majd a helyszín folyamatos megosztása miatt 2-3 napra jut.

Szorosan a TCL Movetime MT40, amely funkcionálisan nagyon hasonló a fenti Lamaxhoz. Helymeghatározást, zóna beállításokat, telefonhívásokat vagy hang- és szöveges üzeneteket kínál. A Lamaxhoz képest kamerával is rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy a gyermek szelfiket készítsen és videohívásokat kezdeményezzen. Ilyenkor elkaphatja a gyerekét a babérjain, a "Már hazafelé tartasz az iskolából? Csináljunk egy videóhívást és meglátjuk!"

És miért gondolom, hogy a TCL Movetime csak a Lamax WatchY2 mögött van a képzeletbeli rangsorban? Egyszerű okból - nem annyira vízálló. A TCL ellenáll a fröccsenéseknek, de a Lamax ellenáll a rövid víz alatti merüléseknek, ami szerintem létfontosságú egy gyerekeknek szánt okosóránál.

Dobozok, mozogjatok - Gyerekek okosórája fiatal sportolóknak

Nincs egyértelmű első helyezettem ebben a kategóriában, de a Carneo Tik&Tok és a Garmin Vívofit junior 3 junior 3-t tartom a legjobbnak. Tik&Tok jobban felszerelt, és a Vívofit junior 3-at nem kell tölteni, és 1 évig működhet egy klasszikus akkumulátorral. Mindennek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Először is bemutatjuk a Carneo Tik&Tok. Ez a modell mindenképpen nagyszerű egy kicsit idősebb (8+) gyermek számára, akinek már van saját telefonja. Párosíthatja őket saját telefonjával, értesítéseket kaphat a telefonjáról, és gyors válaszokat adhat.

Mozgásra tervezték őket, ezért könnyűek, vékonyak és akár 5 napig is kitartanak. Napközben számolják a lépéseket, kalóriákat, elkezdheti a sportok (futás, kerékpározás, túrázás stb.) nyomon követését, éjszaka pedig az alvást figyelik. Ami a legjobb, hogy egész nap méri a pulzusszámot és a stresszt.

Nagy előnynek tartom, hogy a csomagban egy fekete szíj is van. Tehát ha a gyereknek nem tetszik a színes, akkor a fekete klasszikushoz nyúl.

Külön kategória a Garmin Vívojit junior 3. Ez a modell valójában elég egyszerű - számolja a lépéseket, az elégetett kalóriákat és figyeli az alvást és a... Kitart 1 évig! Van egy klasszikus gombelem (CR2032), mint egy klasszikus órában. Sok okoseszköz a szülők számára labdába rúg - szinte minden nap töltőre kell dugniuk az órájukat. Semmi köze a Garmin Vívofit Junior 3-hoz.

Nagyon tetszik a kötelességek és jutalmak rendszere, amelyet az órában találunk. A szülők kötelezettségeket határoznak meg gyermekeik számára, a gyermek pedig virtuális pénzt kereshet ezek teljesítéséért, amelyet aztán saját belátása szerint használhat fel.

Például 2 pénzt kaphat a szobája takarításáért, és 10 pénztért meglátogathatja a játékboltot. Vagy talán 4 pénzért csokoládét. Rajta múlik, hogy megtakarít-e pénzt, vagy rögtön kipréseli. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a gyerekeket fegyelemre és pénzügyi műveltségre tanítsuk. Valószínűleg a két legfontosabb dolog a jövőbeli élethez.

Külön kategória a Xiaomi Mi Band sorozat. Talán arra gondolsz, hogy ez nem éppen a legmegfelelőbb a gyerekeknek, mert felnőtteknek is szól. Egyáltalán nem. A Xiaomi Mi Band teljesen egyszerű, és minden 8 év feletti gyermeknek (és felnőttnek) ajánlom. De ha egy keskeny csuklójú gyermekről van szó, inkább próbálja ki ezt a karkötőt neki.

17 180 Ft Az értékesítés véget ért

A hatodik generáció jelenleg a legjobb darab, és még NFC változatban is kapható. Ha tehát megbízik gyermekében, akkor a karszalaggal érintésmentesen fizethet.

Gyermeke összekapcsolhatja a karkötőt a telefonjával, és minden értesítés megjelenik. Napközben méri a szívritmusát, a hatodik generáció pedig a vér oxigénellátását is képes mérni. A 14 napos akkumulátor-üzemidő is nagyszerű. A választékban szereplő többi készülékkel összehasonlítva valószínűleg a mérete a legnagyobb előnye. Még az ujja alatt is elrejtőzik, és egyáltalán nem zavarja a gyermeket napközben.

Anyukák vagy apukák, van valami tippetek az okosórákhoz? Vagy valami kulcsfontosságú funkció, amit nem vettünk észre? Írja meg nekünk a hozzászólásokban!