Kosár
0 Ft
Rendelés
logo

A szakértők által kiválasztott legjobb férfi karórák

Címkék: Válogatás a legjobbakból | Férfi | Klasszikus

21.11.2023 | 17 MIN

Az óraválasztás lassan egy külön tudomány. Milyen stílusban, milyen alkalomra, mindezt figyelembe kell venni.Útmutatónkban megtalálja a legjobb férfi karórákat a legnépszerűbb órastílusok közül.

Ha a tökéletes ajándékot keresi, és nem szeretne órákat eltölteni a vélemények olvasásával és tanulással, íme néhány inspiráció egy olyan órához, amellyel nem hibázhat. Közvetlenül szerkesztőségünkben gondos válogatást végzünk, ahol magunk is átnézzük őket. Útmutatónk legvégén pedig összefoglaltuk, hogyan és miből választottunk.

Van egy kicsit alacsonyabb ár-költségvetése? Az egyes kategóriákban megfizethetőbb modelleket is kiválasztottunk:

A szakértők által kiválasztott legjobb férfi órák (megfizethető áron)
23.9.2022
A szakértők által kiválasztott legjobb férfi órák (megfizethető áron)

Gyors áttekintés a kategóriákról és a nyertesekről:

  1. Társadalmi – Certina DS-1 Big Date
  2. Formális – Tissot Le Locle
  3. Mindennapi – Citizen Sports Eco-Drive Radiocontrolled
  4. Verseny – Frederique Constant Vintage Rally
  5. Búvár – Tissot Seastar 2000
  6. Repülési – Citizen Promaster
  7. Katonai – Hamilton Khaki Field
  8. Szabadtéri – G-Shock Mudmaster
  9. Retro – Bulova Lunar Pilot
  10. Csontváz – Orient Star M34 Skeleton
  11. Automatikus – Tissot PRX Automatic
  12. Kvarc – Seiko Astron
  13. Digitális – Hamilton PSR
  14. Különleges – Orient Star Classic Moon Phase F7 M45

1) Kategoria: Társadalmi

társadalmi órák órák alapelemek. Egy olyan kiegészítő, amely sokat elárul egy emberről a társadalomban. Az órák között ez a krém. És ha nem a végső formális eseményről van szó, akkor is elég nagy a választék.

Jelöltek:

A kategória győztese: Certina DS-1 Big Date

Örömteli alkalmakra ne féljen egy színesebb számlaphoz nyúlni, vagy egy olyan dizájnt választani, amelynek színes elemei finoman kiemelik az összképet. A társadalmi órák nem azt jelentik, hogy unalmasak. Örömtelinek kell lennie munkába inggel viselni, akárcsak egy pólót, amikor este kimegy a barátaival.

A Certina DS-1 Big Date pontosan erről szól, és ezt a népszerűségük csak megerősíti. A zöld híres árnyalata, érdekes füstös átmenet, polírozott tok és acélhálós karkötő – erről beszélek. Más árnyalatokban is kaphatók, gyönyörűek kékben, és ha a feketéhez nyúl, akkor formálisnak is tekinthetőek.

Bár a társadalmi órák kiválasztásának szabályai lazábbak, mint a tisztán formális óráké, mégis minimalistának, elegánsnak kell lenniük, és nem szabad túlságosan felhívniuk magukra a figyelmet.

A jelöltek között volt a lenyűgöző Orient Star holdfázisú és a Tissot Gentleman. Mindkettő tökéletes alternatíva, és mindegyiknek megvannak az érdemei. Az Orient Star kifinomult számlapjával, a Tissot Gentleman pedig rendíthetetlen sokoldalúságával fog gyönyörködtetni.

2) Kategoria: Formális

A hivatalos eseményekre vagy szigorú munkahelyi öltözködésre szánt óráknak meglehetősen világosan meghatározott szabályai vannak. Először is, nagyon elegánsnak és minimalista kialakításúnak kell lennie. Egyszóval olyan, amelyet még az etikett mestere is jóváhagyna.

Jelöltek:

A kategória győztese: Tissot Le Locle Automatic

Az anyagok is szerepet játszanak. Kérjük, felejtse el a műanyag tokot vagy a szilikon szíjat. A szíj legyen bőr, méghozzá alap bőrszínekben – barna vagy fekete. A tok legyen acél vagy nemesfém, és ezüst vagy arany színben. Hogy miért van ez így, az a kialakult szabályokon alapul.

Az 5 leggyakoribb hiba a férfi alkalmi óra kiválasztásakor
29.4.2023
Az 5 leggyakoribb hiba a férfi alkalmi óra kiválasztásakor

A társadalmi klasszikusok specialistája a svájci Tissot. A Tissot Le Locle automata szerkezetű modelljét nemcsak azért választottam, mert minden kritériumnak megfelel, hanem mert több mint jó ár/teljesítmény arányt kínál, és ami a legfontosabb, gyönyörű óra.

6 LEG: A legnépszerűbb Tissot férfi alkalmi órák
21.4.2023
6 LEG: A legnépszerűbb Tissot férfi alkalmi órák

Természetesen más modellek és márkák közül is választhat. Mindenesetre a férfi formális órákat igazán körültekintően válassza ki. Ez egy olyan klasszikus, amely soha nem megy ki a divatból, és ha a megfelelő darabot választja, valószínűleg sok-sok évig fog tartani.

A formális órák esetében a méretről is szó van. A tok átmérője nem haladhatja meg a 42 mm-t, a vastagságot pedig ideális esetben úgy kell megválasztani, hogy az óra szépen beférjen az ing mandzsettája alá.

A választékban szerepelt a Frederique Constant egyik modellje is, amely a Tissot-hoz hasonlóan a guilloche számlapra és a római számok kifinomultságára teszi a hangsúlyt. Ezenkívül rendelkezik a népszerű lendkerék ablakkal, amelyről a márka híres. De létezik nyitott szív nélküli változat is. Egy másik tökéletes választás hivatalos rendezvényekre a Mido Baroncelli modellek. A minimalista számlap kék mutatókkal letisztult, mégis érdekes. Tehát egyikkel sem fogsz rosszul járni.

3) Kategoria: Mindennapi

A mindennapi viseletre szánt óra kihívást jelentő kategória. Olyan órát szeretne, amely szinte bármilyen társaságban megállja a helyét, és szinte bármilyen helyzetben megállja a helyét.

Jelöltek:

Kategória győztes: Citizen Sports CB588

A mindennapi viseletre szánt órának ideális esetben legalább 100 méteres vízállósággal kell rendelkeznie, hogy ne kelljen levennie. Jól jön egy fém karkötő is, ami tartósabb, mint a bőr vagy szilikon pántok, és hosszabb az élettartama. A stílus pedig legyen sportos-elegáns, hogy szinte mindenhez passzoljon.

A Citizen Sports CB588 modellben mindez megtalálható, emellett nagyobb vízállóságot, praktikus funkciókat is kínál majd, mint például az idő és az adatok automatikus szinkronizálása rádióvételen keresztül (így valóban pontosak), ébresztőórát vagy stopperórát. És napelemesek, így nem kell bő egy évtizedig az óráshoz rohanni, hogy elemet cseréljen.

6 LEG: Citizen Solar Powered Eco Drive férfi karóra
16.2.2024
6 LEG: Citizen Solar Powered Eco Drive férfi karóra

És mivel sok mindent meg fognak Önnel együtt tapasztalni, arra is gondolnia kell, hogy zafírkristályos legyen, amit nem fog rögtön megkarcolni, és hogy éjszaka értékelje a lumineszcenciát vagy másfajta világítást.

Citizen férfi karórák képgalériája - Mi mást kívánhatna még?
26.10.2022
Citizen férfi karórák képgalériája - Mi mást kívánhatna még?

4) Kategoria: Verseny

A sportos stílus hihetetlenül szexi. Ez nem kérdés. A legnépszerűbb sportórák között pedig egyértelműen a kronográfok, vagyis a stopperórával ellátott órák szerepelnek. És ez annak ellenére van így, hogy valójában kevesen használnak stopperórát.

Jelöltek:

Kategória győztese: Frederique Constant Vintage Rally Chronograpg Healey

És ha versenyóráról beszélünk, vagy ha "versenyórát" akarsz, akkor általában van egy tachimetrikus skála a sebesség mérésére. Olyan márkák jutnak eszébe, mint a Tag Heuer vagy a Rolex. A megfizethetőbbek közül pedig a svájci Tissot is népszerű, különösen a jelenlegi Tissot Supersport kollekcióval, vagy az Edox Chronorallyval. A Frederique Constant rally stílusa azonban rabul ejtett minket.

A Frederique Constant és az Austin együttműködése nagyszerű limitált kiadásokat eredményez. Ez a példány automata kronográffal és az Austin-Healey 100S NOJ 393 színű számlapárnyalattal örvendeztet meg. Mindössze 700 darabot gyártottak belőle.

A gyönyörű csomagban található az autó modellje is, amely igazán hűen tükrözi magát a modellt. Maga az óra pedig gyakorlatilag hibátlan – szenzációs kivitelezés, átgondolt részletek, időtálló, sportosan elegáns design.

5) Kategoria: Búvar

búvárórák olyan kategória, amelyet már kevesen vásárolnak igazán búvárkodásra. Népszerűségük mégis változatlan. Sőt, épp ellenkezőleg. És egyre nagyobb az érdeklődés különösen azok iránt a tiszta búvárok iránt, amelyek nemcsak esztétikailag, hanem technikailag is funkcionálisak.

Jelöltek:

Kategória győztese: Tissot Seastar 2000 Professional Automatic

Szinte minden márkának van néhány szuper búvára, amivel igazán játszottak. De a Tissot jelenlegi csúcs búvármodellje, a Seastar 2000 felülmúlta a várakozásokat, és ez nem volt éppen kevés. Ez az első búvárórájuk, amely hivatalos ISO 6425 tanúsítvánnyal rendelkezik. A vízállóság elérte a 600 métert, van még héliumszelepük, erős zafírkristályuk, még a koronán is, amin keresztül figyelhető a Powermatic 80 automata mozgása.

A forgó lunetta kerámia, és a lumineszcenciát sem spórolták ki. A hátránya az óra vastagsága lehet, mert a Seastar 2000 nem igazán egy apró óra. De ha egy igazán masszív búvárt keresel, hihetetlenül vidám tárcsával, a Tissot pontosan ezt készíti.

Forgó lunetta 60 perces skálával, nagyszerű olvashatóság, magas vízállóság, erős lumineszcencia vagy háttérvilágítás. A búvárórák nemcsak stílusosak, hanem praktikusak is. Legalább nem kell aggódnia, hogy vízbefullad.

Ha a Tissotok túl vaskosak Önnek, de Ön a stílusos számlapok rajongója, akkor jó szívvel ajánljuk gyakorlatilag bármelyik Seiko Prospex Sea-t, beleértve a 2023-as modellt GMT komplikációval, amelyek a legjobb választások közé tartoznak. A Certina játékosan került a szűkített listára a titán kivitelezés és a vidám okkersárga árnyalatú lumineszcencia miatt.

6 LEG: Férfi búvárórák
27.9.2022
6 LEG: Férfi búvárórák

6) Kategoria: Repülési

A pilóta- vagy repülési órák nem rendelkeznek olyan egyértelmű dizájnelemekkel, mint például a búvármodellek. Ezért a pilot megjelölésű órák gyakran szöges ellentétben állnak egymással. Ugyanakkor ez az egyik legnépszerűbb stílusú férfi karóra. Az ikonikus pilótákat a Zenith, az IWC vagy a Breitling készíti.

A modernebb koncepció gyakran logaritmikus skála, amelyet a pilóták például a hatótávolság vagy az üzemanyag-fogyasztás kiszámítására használnak. Ezért tűnnek néha bonyolultnak, de annál vonzóbbnak.

Jelöltek:

Kategória győztese: Citizen Promaster Sky JY802

A Citizen Promaster Sky JY802 modell már hosszú ideje vezeti a népszerűség listáját az állandók között. Ennek több oka is van: a már említett vonzó dizájn, a titán tok és karperec, amely könnyűséget kölcsönöz nekik (a nagyobb méret ellenére, amit sok férfi is értékel), valamint a rádiós időszinkronizálás és a napelemes töltés.

Összefoglalva tehát, fiúsan nagyok, mégis fantasztikusan könnyűek, abszolút precízen mennek, fénnyel töltődnek fel, és ez alapvetően gondtalanná teszi őket. És mivel a legjobb kategóriába tartoznak, természetesnek vesszük a tükröződésmentes zafírkristályt, a 200 méteres vízállóságot és bónuszként a világítást, az ébresztést és a stopperórát.

A Prim Aviator Dual Time nagy és nagyon kellemes meglepetésként érkezett, és a klasszikus pilóta stílus és az automata szerkezetek kedvelőinek tetszeni fog. A Hamilton X-Windy az egyik legnépszerűbb férfi Hamilton, és valljuk be, ez egy nagyszerű óra a design és a funkció szempontjából.

7) Kategoria: Katonai

Ma már másképp látjuk a katonai órákat. Ezek inkább a tartós, elpusztíthatatlan G-Shock órákhoz hasonlítanak, vagy éppen ellenkezőleg, az olyan szuper modern sporttesztekhez, mint a Garmin Fenix vagy a Tactix. De mi a klasszikusok közül választottunk, amelyeket "field watch"-nak, terepórának neveznek.

Jelöltek:

Kategória győztese: Hamilton Khaki Field Captain America

A Hamilton Khaki Field Captain America tökéletes példája annak, hogyan lehet vintage katonai órát a 21. századba vinni, és a retrót időtlen klasszikussá varázsolni.

A zseniálisan egyszerű, kifinomult részletekkel megelevenített dizájn az, ami miatt Captain America modell az eredetileg amerikai márka egyik legnépszerűbb modellje, amely hihetetlen múlttal rendelkezik.

6 LEG: A legikonikusabb Hamilton órák
19.2.2024
6 LEG: A legikonikusabb Hamilton órák

Belül egy automata szerkezet található 80 órányi erőtartalékkal, nagyobb, 42 mm-es átmérőjük van (de kisebb, 38 mm-es változat is kapható), és az Avanger szexi becenevet kapták.

A Hamilton órák számos fronton harcoltak és számos filmben szerepeltek. És kétségtelen, hogy ez a konkrét modell helyet fog nyerni sok más órarajongó között.

8) Kategoria: Szabadtéri

Valaki fél a harmadik világtól, valaki egy mutáló vírustól, egy másik a természetes elemektől. A kellemetlen érzést okozó órának megvannak az előnyei. Még kevésbé katasztrofális forgatókönyvek esetén is. Legyen szó fizikai munkáról, kertészkedésről, adrenalinsportról, katonákról, tűzoltókról...Egy strapabíró, kültéri karóra biztosan elfér otthon.

Jelöltek:

Kategória győztese: Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000

A Luminoxok tökéletes választás azok számára, akik egyszerű, világos és jól átgondolt kültéri órát szeretnének. A Protreks lenyűgözött minket karcsúbb kialakításával, miközben megtartotta tisztán kültéri funkcióit. De a G-Shockok a győztesek, mert ha tartós és funkciógazdag órákról van szó, semmi sem veri a G-Shockot.

Talán egy olyan tartós okosóra, mint a Garmin Fenix vagy Epix logikus választás lenne, de ebben a válogatásban egy olyan klasszikust kerestünk, amelyet nem kell újratölteni.

Az ilyen órák csúcsmodellje a Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000, a Mudmaster család legjobban felszerelt modellje. Mert a Mudmasters olyan órák, amelyeken áthajthatsz egy teherautóval, kiteheted őket szélsőséges hőmérsékletnek, és még mindig megmondják, hogy milyen a hőmérséklet, a magassági méterek és segítenek megtalálni az irányt az iránytű segítségével a hármas érzékelőnek köszönhetően.

A pontos időt automatikusan a jó öreg hosszúhullámú rádiójelen keresztül kapják meg. Nem olyan újdonságok, mint a Bluetooth. És ha történetesen néhány évig nem jut el az órásmesterhez? Semmi gond, ez az óra napenergiával működik.

Robusztus méreteinek és tartósságának köszönhetően tökéletes eszköz extrém körülmények között, de alkalmi óraként is használható azok számára, akik egy igazi férfi karórát keresnek hasznos funkciókkal.

Feltétlenül olvassa el ezt is:

6 NEJ: Férfi órák az apokalipszisre
27.9.2022
6 NEJ: Férfi órák az apokalipszisre

9) Kategoria: Retro

Egy érdekes retro órát létrehozni nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Sok márka "újjáéleszti" történelmi modelljét, hogy felhívja magára a figyelmet, vagy akár elhomályosítsa, hogy nincsenek új ötleteik. De olyanokat választunk, amelyeknél ez biztosan nem így van, és amelyek nemcsak a teljes kollekcióban, hanem az idő kritikus tombolásával szemben is megállják a helyüket.

Jelöltek:

Kategória győztese: Bulova Lunar Pilot Chronograph

A Certina DS PH200M-et már több éve szeretik. És már többször is díjazták. Ha retro búvárt keres, a Certiny a megfelelő választás. A Hamiltonok mindazok szívét megdobogtatják, akik a szögletes órákat kedvelik, és talán egy filmes történettel, mert Indiana Jones viselte. De miután minden kritériumot figyelembe vettünk, a Bulova modelljét választottuk.

201 185 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 7.6.)

A Lunar Pilot egy olyan óra, amely a Holdon járásról vált híressé. A modern változat hűen követi az eredetit a dizájnban, de modern óraművel.

Ez utóbbi önmagában is egyedülálló, mert őrült 262 kHz-es frekvencián fut! Ezáltal a másodpercmutató szinte folyamatosan jár. A pontosság is csodálatra méltó, a maximális eltérés +-10 másodperc/év.

Szembeötlően emlékeztetnek a híres omegákra is, akik szintén az űrbe néztek. A dizájn sportos, de annyira időtálló, hogy nem tévedhet velük.

Bulova Lunar Pilot értékelés - Modern küldetés a Holdra
15.9.2023
Bulova Lunar Pilot értékelés - Modern küldetés a Holdra

10) Kategoria: Csontváz

csontváz órák olyanok, mint a sáfrány. De gyakran, amikor egy márka egy órát készít, akkor az tényleg megéri, és kell, hogy legyen mögötte egy történet vagy egy különleges elem.

Jelöltek:

Kategória győztese: Orient Star Classic Skeleton

Ha ránéz az Edoxyra, azonnal a sokkal drágább Zenith modellre gondol, de természetesen sokkal megfizethetőbb kivitelben. A Frederique Constant sokoldalúságával és a csuklóra való kényelmes viseletével nyűgöz le. A győztes mégis az Orient Star.

Az Orient Star bemutatta csontvázas óráját az első Orient Star óra 70. évfordulójának megünneplésére. Majd 2023-ban újratervezte az eredetileg tisztán elegáns modellt bőrön, acél karperecre. És az eredmény tökéletes lett.

Propracovanost v každém detailu a méně obvyklý je i ukazatel rezervy nátahu.

Kifinomultság minden részletében és a kevésbé gyakori mutatója a feszültségtartalék.

Nemcsak a dizájn terén győzött (és még egy olyan nehéz dolgot is sikerült elérnie a csontvázaknál, mint az olvashatóság), hanem a technológia terén is.

A számlapon keresztül látható az F8-as óramű, amelynek szilikon lépcsőkereke speciálisan festett. De mindenekelőtt antimágneses tulajdonságokkal rendelkezik, és nagyon ellenálló a kopással szemben is. Igazi ínyencek modellje, de nem mondhatja, hogy csak kirakatba való. A kézre való, és kisebb méretének köszönhetően nagyon kényelmes viselet lesz.

A kiváló kettős tükröződésgátló és Sallaz fényezéssel is meggyőzött minket. A kínált áron kiváló ár/érték arányt képvisel.

Mindenképpen olvassa el:

Edox Delfin Mecano Automatic értékelés – Defyre emlékeztető sportcsontváz
19.12.2023
Edox Delfin Mecano Automatic értékelés – Defyre emlékeztető sportcsontváz

11) Kategoria: Automatikus

Az automata órák kategóriája nagyon igényes. Mert a gépekben van potenciál. Ezért kissé módosítottuk a kategóriát "Megbízható automaták a mindennapi viseléshez" kategóriára. Egy óra, amelynek belsejében gyönyörű szerkezet van, de elég praktikus ahhoz, hogy minden reggel habozás nélkül viselje.

Jelöltek:

Kategória győztese: Tissot PRX Automatic

Számunkra minden jelölt győztes. A Citizen meglepte az egész óravilágot a Series 8-as sorozatával – érdekes szerkezet, szenzációs kivitelezés, fergeteges számlapok. Akárcsak a Seiko Sharp Edged, amely a számlap szerkezetével és kivitelezésével ragad magával, ami hihetetlen ezen az áron. De csak egy győztes lehet, és az első helyezett a Tissot PRX Automatic lett, köszönhetően hatalmas népszerűségének.

A Tissot PRX 2021-ben jelent meg egy kis revelációként. Szenzációs árért egy elegáns automata órát kapunk, nagy járástartalékkal és olyan kivitelezéssel, ami miatt az óra legalább kétszer olyan drágának tűnik.

Plusz pontokat kapott a 100méteres vízállóság és a lumineszcencia is, mert amikor a mindennapi viseletre szánt órákról van szó, praktikusan kell gondolkodni.

A döntésben szerepet játszott a szép design, az érdekes számlapszerkezet és természetesen a svájci Tissot erős neve is.

Tulajdonképpen a retro és a társasági órák kategóriájában is lehetne őket jelölni, de a mindennapi viseletre szánt megbízható automata órák kategóriája illik hozzájuk a legjobban.

Tissot PRX – Fotógaléria a zseniális nosztalgiáról
14.2.2024
Tissot PRX – Fotógaléria a zseniális nosztalgiáról

12) Kategoria: Kvarc

A klasszikus órák technológiailag már elavultak. Papíron az okosórák szinte mindenben játékosak. Mégis sokan vagyunk, akik többet várunk egy órától, mint egy funkcionális eszközt. Kényelmet, luxusérzetet, prémium minőségű anyagokat és pontos időt szeretnénk.

Ebben az esetben fejlett időméréssel rendelkező kvarcórát szeretne. A választás természetesen a rádiós vétel, a GPS vagy a Bluetooth.

6 NEJ: Férfi karóra RC vagy GPS szinkronizálással
19.4.2023
6 NEJ: Férfi karóra RC vagy GPS szinkronizálással

Jelöltek:

Kategória győztese: Seiko Astron GPS Solar

Minden jelölt kiválóan teljesítette a feladatot. A G-Shocks nemcsak az RC és a Bluetooth szinkronizáció kombinációjával, hanem a színes dizájnnal is megfogott minket. A Tissot T-Touch azonnali sikert aratott, mert hibrid módon kínál egy gyönyörű svájci órát és számos intelligens funkciót egyszerre. De az első helyezett a Seiko Astron GPS Solar.

A GPS-szinkronizálással az Astrony a világ bármely pontján képes szinkronizálni az időt, rendkívül gyorsan, tökéletes kivitelezéssel, a legkiválóbb anyagokkal és ellenállhatatlan üzleti dizájnnal.

A Seiko Astron SSH135J1 modell a számlapon lévő mintával is tetszett nekünk, amihez a Seiko egyszerűen ért. Szintén lenyűgöző a zafírkristály tükröződésmentesítése, amely annyira tökéletes, hogy úgy érzi, mintha az üveg nem is lenne ott. És a titánium változat? Az óra könnyedsége és minősége mindig is lenyűgözte Önt.

6 NEJ: Férfi karóra RC vagy GPS szinkronizálással
19.4.2023
6 NEJ: Férfi karóra RC vagy GPS szinkronizálással

13) Katerogia: Digitális

digitálsi órák nosztalgiát idéznek. Annyira retro. De a retróban az a nagyszerű, hogy nemcsak halhatatlan, hanem néha időtlen is, sőt, bizonyos értelemben vissza tudja fordítani az időt.

Jelöltek:

Kategória győztese: Hamilton American Classic PSR

A G-Shockokat eredeti, modern formatervezésük és legendás tartósságuk miatt jelölték. A Bulovák a játékkiadásban az áttetsző szerkezetnek köszönhetően akadt meg a szemünk. A győztes azonban a Hamilton Pulsar PSR lett.

Mert egy olyan óra, amelyet híres elnökök viseltek, vagy amelyet az egész világ megcsodált egy filmhős karján, vagy talán ez volt a legelső valamiben... Ez az, amire minden órarajongó vágyik!

Pontosan ezért választottuk ezt a Hamilton modellt, aki mindent megtett. Ez a világ első digitális órájának újrakiadása az 1970-es évekből – a Hamilton PSR, amely fénykorában Pulsar néven ismert.

Elvis Presley, Elton John, Ford elnök és Jack Nicholson színész viselte. A filmben pedig feltűntek Roger Moore csuklóján az Élni és halni című Bond-filmben. És ez még csak a lista eleje.

De celebek nem celebek, mérföldkő nem mérföldkő, a lényeg, hogy az újrakiadás ma is elképesztően néz ki. Akár a klasszikus acél, akár az új, teljesen fekete változatban. Lehet, hogy nincs bennük okoskütyük, de pontosan ezt fogja szeretni bennük.

Hamilton PSR v černém provedení.

Hamilton PSR fekete színben.

6 NEJ: A legérdekesebb retro órák
16.11.2023
6 NEJ: A legérdekesebb retro órák

14) Kategoria: Különleges

Az óragyártás egy hagyományos művészet, amelyben minden generáció megpróbál egy lépéssel tovább lépni. Új bonyodalmak, új technológiák, új anyagok. Ezért vettük fel az óragyártással, dizájnnal vagy anyaginnovációval kiegészített órák kategóriát.

Jelölés:

Kategória győztese: Orient Star Moon Phase F7 M45

Mind a Bulova, mind a Frederique Constant egyedi szerkezetű modelleket kínál, amelyek kifejezetten nagyszerű óragyártási innovációt mutattak be. És pusztán pontok alapján egyikük biztosan nyerne. Ám amikor 2023 őszén az Orients egy mennyei gyönyörű számlappal jelentkezett, az egyetlen szó volt, ami leírná: egyedi. És így jelenleg ők uralkodnak ebben a kategóriában.

Természetesen elsősorban a számlap dizájn nyert meg minket, és az éjszakai égboltot megvilágító misztikus csillaghalmazt hivatott ábrázolni.

A hatást egy háromfázisú gyártási folyamattal érték el, amikor először kinyomták a csillagmintát, majd felvitték a színt. Ezzel nem csak a világosabb kéktől a majdnem feketéig tartó egyedi színátmenet keletkezett a széleken, hanem a csillogó csillagok érzete is, ami a látószögtől függően változik a mélység miatt. Ezután a számlapot speciális festékkel vonják be, amely az éjszakai égbolt végső hatását adja.

Belül egy automata mozgás ketyeg egy gyönyörű díszítéssel és egy erőtartalék-jelző komplikációjával és egy romantikus holdfázissal. Mindezt egy fekete felületű tokban.

Talán azt is érdemes megjegyezni, hogy 80 darabos limitált kiadásról van szó.

Hogyan és miből választottunk?

Ez a legjobb férfi karórák válogatása gyakorlati útmutatóként készült az óra kiválasztásához. Éppen ezért csak az éppen aktuális kínálatban lévő, elérhető modelleket találja meg, amelyekkel örömet szerezhet magának vagy valaki másnak. És ezért is tartjuk naprakészen a listát.

És miből válogattunk? A választékban a kínálatunkban lévő márkák legjobb modelljei szerepeltek, ezeket ismerjük és magunk is viseljük. Ezért nem talál itt Rolexet vagy Oriskyt. Az általunk kiválasztott órákért azonban feltennénk a kezünket, és a legtöbbjükről részletes ismertetőt is készítettünk, ahol mindent megtudhatsz, amit az órákról tudni kell.

Ez is érdekelheti Önt:

A legszebb női órák
9.11.2022
A legszebb női órák

A szakértők által kiválasztott legjobb okosórák
27.9.2022
A szakértők által kiválasztott legjobb okosórák

A cikkben említett óra

201 185 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 7.6.)