Kosár
0 Ft
Rendelés
logo

Nagy és elegáns női karóra – Fotógaléria

Címkék: Képek | Női | Klasszikus | Divat | Hagyományos

27.9.2022 | 5 MIN

A modern nagyméretű órák dominanciája olyan trend, amely az ezredforduló óta része az óragyártás világának. De miért történt ez? És mit jelent egyáltalán a "nagy óra" kifejezés? Ma ezt fogjuk megvizsgálni. Készítettünk egy fotógalériát elegáns és megfizethető női órákról, amelyek átmérője 38 mm.

Minimalista

42 065 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 28.5.)

Kínálatunk legnépszerűbb modellje a Festina Boyfriend karóra. És nem csak a nagyméretű női órák kategóriájában. Összességében.

De hogyan? Végül is semmi "érdekes" nincs bennük, ez valakinek átfuthat a fején. És ez csak ennyi.

Amikor egy óra méretérőlbeszélünk, akkor a tok átmérőjére gondolunk. A klasszikus konvenció szerint az átlagos női csuklóhoz (kb. 16 cm) a 38 mm-es órák általában ideálisnak számítanak. A nagyméretű órák esetében azonban az a trend, hogy ne menjünk ez alá az érték alá, és 38 mm-től felfelé válasszunk órákat. Azonban még itt is vannak egyszerű szabályok, amelyek meghatározzák, hogy egy adott méretű óra még mindig "divatosan nagy" (használjuk az oversize kifejezést) az adott csuklómérethez, vagy egyszerűen túl nagy, és ezért nem illik rá.

A Festina Boyfriendről tényleg nem sok minden látszik, nem tűnik ki, nem ütközik a szembe, és nem hívja fel magára a figyelmet – és ez a varázsuk. Az időtlen sokoldalúság varázsa.

Farmerrel és kis estélyi ruhákkal? A letisztult szálcsiszolt számlap eleganciája és az egyszerű vékony vonalak kiegészítik az aznap választott ruhák megjelenését, a túlméretezett, 38 mm-es méret pedig egy adag modern stílust ad hozzá.

Rózsaarany színű női karóra – Fotógaléria
23.11.2023
Rózsaarany színű női karóra – Fotógaléria

A finoman egymásba fonódó acél szíj csak a hab a tortán az óra minimalista megjelenésének. Ha ez nem az Ön számára megfelelő, ezt a Festina Boyfriend órát bőrrel is kínáljuk.

A kritériumok, amelyek meghatározzák, hogy egy óra túlméretezett-e vagy sem, valóban egyediek, és értelmetlen lenne átlagos számértékeket felsorolni (nemcsak a csukló kerülete számít, hanem az alakja is). Mindenesetre az ideális teszt az, ha saját maga próbálja ki. Szépen illeszkedik az óra a csuklóján, és mérete ellenére a lábak szorosan illeszkednek a szélekhez, és nem állnak ki egy kicsit sem? Akkor illenek Önhöz, divatos oversize és a stílusszabályok sértetlenek. Lesz rés a karkötő rögzítése és a csuklója között? Aztán sajnos...

A 12. pozícióban kis gyémántot megkoronázó Guess Nova modellnek is jól jött a divatos minimalizmus, így az óra viszonylag alacsony ára meglep.

40 mm-es átmérőjével a nagy órák szerelmeseinek és a szélesebb csuklójú hölgyeknek egyaránt tetszeni fog.

Miért népszerűek a túlméretezett órák a nők körében? A kérdésre a válaszok nem teljesen egyértelműek, de itt is működik az az általános feltevés, hogy a nők a férfiak szintjére emelkedve az eredetileg férfi óraméreteket is átvették (a hírlik, hogy részben ez is okozta a későbbi férfi reakciót - ugrás a férfi modellek méretében). A nőket pedig az is vonzza, hogy a nagyméretű órák optikailag karcsúsítják a csuklójukat. Egy nagy órával ellentétben a női csukló kicsinek és éterinek tűnik, és melyik nő ne értékelné ezt?

A Michael Kors Pyper kollekciója a divatvilágban is ragyog.

69 205 Ft raktáron

A finom megjelenést finoman egészítik ki az indexek mögé rejtett csillogó kövek.

56 120 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 30.5.)

Mikor kezdődött a nagy óratrend? Ne felejtsük el, hogy a trendek nem csak a nők világát érintik. Az óragyártásban viszont a férfiak dominálnak, így ennek a modern trendnek a története is róluk szól. Az 1990-es évekig a férfi órák tipikus mérete 37–39 mm között mozgott, majd a következő években 41–44 mm-re emelkedett, és 2015 körül érte el a csúcspontját, amikor 45–448 mm-es órákat lehetett látni. Ma ez az érték kissé csökken, és sok márka még a kisebb órák retrohullámához való visszatérésről is beszámol.

Bering Classic óra jellemzője a skandináv minimalista dizájn, amely annyira jellemző a dán Bering márkára.

65 905 Ft raktáron

A Bering kedvenc színe a sötétkék, amely szinte mámorítóan hat a letisztult dizájnra, amelyet okosan megtörnek a kontrasztos, egyszerű mutatók és a minimalista Bering logó.

59 275 Ft raktáron

A svájci Wenger márka a Wenger Metropolitan Donnissima (38 mm átmérőjű) órával a nagy, egyszerű órák különleges varázsának is hódolt.

Svájcba tekintve és egy kicsit magasabb árkategóriában nem hagyhatjuk ki a hagyományos Tissot márkát, amely ezeket a 40 mm-es minimalista szépségeket kínálja aranyba burkolva (PVD kivitelben).

TOP 5+1 legnépszerűbb női Tissot karóra 2020-ban
15.5.2023
TOP 5+1 legnépszerűbb női Tissot karóra 2020-ban

Miért alakult ki ez a trend? Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején, az olcsóbb elemes órák elsöprő hulláma után a klasszikus mechanikus órák visszatértek a piedesztálra. A svájci márkák ezt úgy érték el, hogy a mechanikus órák státuszát luxuscikké emelték, amely ellentétben állt az olcsóbb használati órákkal. Az 1990-es években az óra minden korábbinál inkább a viselője státuszának és ízlésének jelképe volt, nem pedig az idő puszta mutatója. Ez azt jelentette, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, hogy az emberek látják, hogy Ön órát visel. És így a tok egyre nagyobb lett...

Nagy, elegáns és sportos

Az egyszerűség nem Önnek való? A népszerű Festina Only for Ladies modellel ismét nagy, robusztusabb és szemet gyönyörködtető karórák kaphatók a Festina kínálatában.

33 150 Ft nem elérhető

A Festina pedig a vitrinben összetéveszthetetlen Festina Boyfriend órához is sportos stílust használt divatos mérettel. És nem csak a méretük vonzza a szemet.

57 540 Ft Az értékesítés véget ért

Az óra domináns eleme a gyémánt, amely kecsesen egészíti ki a számlap hátterét.

[[173544]]

A stopperóra segédóráival és a robusztus előlappal együtt ezek az elegáns elemek újszerű kontrasztot alkotnak, amelyet az energikus, sportos-elegáns öltözködésű nők különösen értékelni fognak. És nincs ez másként a Michael Kors Parker órával sem.

Vagy az Invicta márkával, amely Angel kollekciójával jeleskedik ebben a kategóriában.

Az igazán masszív és sokszor ördögien kidolgozott óráiról ismert Invicta márka mércéje szerint valójában egészen kicsi, tisztességes...

A 38 mm-es méret azonban a klasszikusabb női órák átlaga felett van, és a formatervezés sem finom.

A nagy órák körútját egy vidám megjegyzéssel fejezzük be – egy vidám Mickey egérrel ellátott óra, az Invicta Disney nagy, 43 mm-es átmérőjű órája.

Az egyik első cég, amely megnövelte óráinak átlagos méretét, a világhírű Rolex márka volt, amelyet később más óragyártó cégek is megihlettek. Így született meg a nagyméretű órák modern trendje.

A cikkben említett óra

69 205 Ft raktáron
Megtekintés következő
42 065 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 28.5.)
65 905 Ft raktáron
57 540 Ft raktáron
59 275 Ft raktáron
56 120 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 30.5.)
76 440 Ft raktáron