Kosár
0 Ft
Rendelés
logo

KIVÁLASZTOTTUK A 6 LEGJOBBAT: Férfi napelemes és megfizethető órák

Címkék: Válogatás a legjobbakból | Férfi | Klasszikus

22.5.2023 | 6 MIN

Nem gyakran találkozom olyan véleményekkel, amelyek szerint a napenergia az óragyártás jövője (és nem csak az). De mikor jött létre a napóra, és mi a helyzet vele? Ezt fogjuk ma megvizsgálni. Elkészítettünk egy válogatást a férfiaknak szánt napelemes sportelegáns és megfizethető órákból.

(1) Casio Edifice EFS-S510

Casio Edifice EFS-S510 egy modern óra feltűnő sportos-elegáns dizájnnal és Tough Solar energiával, amelyet különösen azok az urak fognak értékelni, akik megbízható, egyszerű és stílusos órát keresnek a mindennapokra. A szabványosnál nagyobb, 46 mm-es átmérőnek köszönhetően azonban inkább a nagyon széles csuklókhoz alkalmasak.

Ami a specifikációkat illeti, nem fogok túlozni, amikor azt mondom, hogy a Casio Edifice kifejezetten lenyűgöz a funkciókkal, amelyeket egy magasabb árkategóriában elvárnánk. A napelemes meghajtás mellett gyakorlatilag karcálló zafírüveggel és 100 M-re megnövelt vízállósággal rendelkezik, így az órával úszni is lehet. A dekoratív fényes csíkokkal díszített csiszolt acél karperec és a napfényhatású számlap (a számlap közepéről kiinduló csiszolás, amely a nap sugarainak hatását idézi a fény visszaverődésekor) szintén precíz.

A napenergia a megújuló energia egyik típusa, amely a mindennapi életben is használható - ingyenes, nem szennyező és mindenütt jelen van (kivéve persze a felhős napokat). Az óragyártás világában a napenergia már évek óta bevált alternatívája a hagyományos akkumulátoros (kvarc) meghajtásnak, így a napenergiával működő óráknál nem kell cserélni az eldobható és nehezen újrahasznosítható elemeket, így gyakorlatilag karbantartásmentes.

(2) Casio Wave Ceptor WVA-M650

Casio Wave Ceptor WVA-M650 egy meglehetősen sportos darab, modern kombinált ana-digi számlap, napenergia és rádiójel vezérléssel.

61 760 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 28.5.)

A megfizethetőség, az érdekes kialakítás és a karbantartásmentes napenergia mellett valószínűleg a rádiójel általi szinkronizálás a legfontosabb szempont, amely a Casio Wave Ceptort egy felhasználói piedesztálra helyezte. Ha az öt adóállomás egyikének jelét fogják (a legközelebbi a németországi Frankfurtban van), akkor minden éjjel másodpercre pontosan beállítják az időt. És még ha néha a jel nincs is hatótávolságon belül, akkor is egy hagyományos kvarc (elemes) óra pontosságával működik.

A napenergia felhasználásában az óragyártókat a műholdak fejlesztése inspirálta, amelyekhez az 1950-es években napelemeket erősítettek, hogy meghosszabbítsák élettartamukat. Az 1960-as és 1970-es években az óragyártók is felkarolták az ötletet, és keresték, hogyan lehetne javítani a piacon megjelenő kvarcórákat. 1972-ben láttak napvilágot az első Synchronar napelemes digitális fényképezőgépek, amelyek a feltaláló Roger W. Riehl tulajdonában voltak. Ezt követte a Citizen és az első analóg órája, a Crystron 1976-ból. Azóta a fejlődés gyakorlatilag változatlan maradt.

(3) Citizen Sports Eco-Drive

Citizen Sports Eco-Drive karóra a napenergiával működő Eco-Drive órával működik, a Citizen leghíresebb és legdominánsabb technológiája (a gyártás mintegy 90%-ában megtalálható). A név az "Ecology Drive" rövidítése, amely a márka ökológiai filozófiáján alapul.

A Citizen Sports Eco-Drive egy viszonylag józan és kiegyensúlyozott darab, enyhe vintage beütéssel és sportos-elegáns dizájnnal, visszafogott színekben. A számlapon nagy arab számok, a stopperórák almutatói és egy élénksárga percskála található, amely életre kelti ezt a színes visszafogottságot. Sokan értékelni fogják az egyszerű, elegáns, varrással ellátott bőrszíjat is. Ez egy nagyobb óra 43 mm-es átmérővel, így inkább szélesebb csuklóra illeszkedik.

6 LEG: Citizen Solar Powered Eco Drive férfi karóra
16.2.2024
6 LEG: Citizen Solar Powered Eco Drive férfi karóra

Mi a napórák elve? Az egyetlen különbség a hagyományos kvarcórához képest, hogy az akkumulátorát fény segítségével tudja feltölteni. A napelemek (leggyakrabban a számlap alatt találhatók) elnyelik a fényt, amelyet aztán elektromos árammá alakítanak. Az elektromos energia ezután az akkumulátorban (újratölthető elem) tárolódik, és ennek köszönhetően az óra nagy járástartalékkal rendelkezik, ami a mai óráknál legalább 6 hónap. Bármilyen fénynek való kitettség folyamatosan tölti az órát.

(4) Festina Solar Energy

2023-ban a Festina sok rajongót meglepett napórájával. Ez volt az első alkalom, hogy egy divatmárka napenergiával működő órákba merészkedett, és megszületett a Festina Solar Energy.

49 100 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 28.5.)

A Festina ötvözte a modern napelemes technológiát az időtlen, rendkívül formális órák stílusával. Az egyszerű dizájnt kék mutatók, dekoratív számlapszerkezet és fekete bőrszíj egészíti ki, amelyet az úriember az övének és cipőjének színéhez igazít.

Festina Solar Energy bemutatása – Ha tudja, hogyan, még a sötétség sem állíthatja meg
12.12.2023
Festina Solar Energy bemutatása – Ha tudja, hogyan, még a sötétség sem állíthatja meg

Helyesen tölti a napelmes óráját? Három fő szempontot kell figyelembe venni a napelemes óra töltésekor: a fényintenzitás, a megvilágitási idő és a fényforrástól való távolság.
1. Ami a világ intenzitását illeti, a legmagasabb természetesen a napfény, amely a leggyorsabban és leghatékonyabban tölti fel az órát (különösen, ha nincs felhő az égen). Azonban a mesterséges fény is hatékony (a normál irodai világításra is reagálnak, csak sokkal lassabban). Az egyetlen módja annak, hogy lemerüljön, ha az órát a sötétben hagyja, vagy az ujja alá rejti.

(5) Citizen Elegant Eco-Drive Super Titanium

Nem fogok túlozni, amikor azt mondom, hogy a Citizen Elegant Eco-Drive Super Titanium valószínűleg leesik az álla, amikor meglátja a specifikációkat (és az árat), amit kínál. Nekünk igen.

111 145 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 7.6.)

Gyakorlatilag karcálló zafírüveg, 100 méteres vízállóság, Eco-Drive napenergia és az acélnál ötször karcállóbb Super Titanium szerkezet? A Citizen Elegant azok választása, akik értékelik az igazán tartós és praktikus órákat, konzervatívabb, mégis szokatlan dizájnnal. Ráadásul a titánnak köszönhetően rendkívül könnyű és kényelmes (amit a kellemes 42 mm-es átlagos méret is segít, ami szinte minden férfi csuklójára illik), de ami sokak számára még fontosabb - 100%-ban antiallergén, ezért alkalmasak az érzékeny bőrű vagy nikkelallergiás egyének számára is, ami az általánosan használt sebészeti acélban is megtalálható.

2.A fénynek való kitettség ideje is fontos.Míg azerőa napsütés még egy teljesen lemerült órát is képes néhány óra alatt feltölteni (leggyakrabban 6 órát adnak meg), addig az irodai vagy otthoni világításban hosszabb időre van szükség a töltéshez (egy teljesen lemerült akkumulátor töltése gyenge mesterséges fényben akár 360 órát is igénybe vehet). Az otimális akkumulátortöltés elérése érdekében próbálja meg hetente egyzer kb. 30 percre világos napfénynek kitenni az órát (például ablakpárkányra helyezve).

(6) Citizen Sports CA069

Citizen Sports CA069 pilótaórák modern, nyüzsgő és energikus megjelenéssel és napelemes Eco-Drive meghajtással vonzanak.

Mint a legtöbb modern pilótaóra esetében, a nagyméretű számlap tele van különféle szemet gyönyörködtető részletekkel és hasznos mutatókkal. A Citizen Sports CA069 órán a főszerepet az azimutális skála, a stopperóra részmutatói és a fényes fekete PVD kivitel karizmatikus színkombinációja játssza, amely kontrasztot alkot a fehér mutatókkal és az élénksárga részletekkel, amelyek a zsúfolt számlap ellenére könnyen leolvashatók. Minden elemnek nagy teret adtak, hogy kitűnjön - az óra átmérője 44 mm, így a nagyobb csuklókörmérettel rendelkező férfiak fogják választani.

3. Az utolsó szempont a fényforrástól való távolság, amely természetesen a mesterséges fényhez kapcsolódik. Egyszerűen fogalmazva ez azt jelenti, hogy például egy lámpa alá helyezett óra gyorsabban töltődik, mintha csak egy mesterségesen megvilágított szobában viselné. Ezért próbáljon meg nem túl messze lenni a fényforrástól, amikor mesterséges fénnyel tölt. Ha azonban láma alatt tölti az órát, ügyelni kell arra, hogy az óra ne melegedjen túl: mindig olan UV-lámpa ajánlott, amely nem ad át hőt.

Citizen férfi karórák képgalériája - Mi mást kívánhatna még?
26.10.2022
Citizen férfi karórák képgalériája - Mi mást kívánhatna még?

A cikkben említett óra

61 760 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 28.5.)
111 145 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 7.6.)
49 100 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 28.5.)