A 6 LEG VÁLOGATÁS: Óra az apokalipszisre

Címkék: Válogatás a legjobbakból | Férfi | Klasszikus | Katonai

27.9.2022 | 8 MIN

Nem számít, mi jön. Olyan órát kell választani, amely bármit túlélhet.férfi órák közül kiválasztottunk hatot, amelyeknek nem ártana egy modernkori bibliai özönvíz vagy más hirtelen sci-fi forgatókönyv.

1) Casio G-Shock Mudmaster GG-B100

Ha az egyik legjobb kültéri órát kellene lelőnöm, amely praktikus funkciókkal rendelkezik, kompromisszumok nélkül tartós, a lehető legjobb ár/teljesítmény arányban és ugyanakkor remekül néz ki, akkor az a Mudmaster GG-B100 lenne. Vannak hibái, de semmi olyan, ami nem tükrözi az árcédulát.

Ahogy a neve is mutatja, ez egy olyan óra, amely ellenáll a sárnak, a pornak és természetesen a víznek, és ez egy G-Shock, tehát ütésálló. Ez valóban egy terepszemle. Esetleg még a fent említett apokalipszisbe is. De itt és most hasznát veszi.

A Bluetooth-csatlakozás modern aspektust kölcsönöz nekik, lehetővé téve, hogy csatlakozzanak a telefonodon lévő alkalmazáshoz. Az összes funkciót beállíthatja az alkalmazásban. Az óra ezután a telefonodról leolvassa a pontos időt, de a megjegyzendő hely koordinátáit is. Az óra tárolja a pontot a memóriában, amely segítségével meghatározható a távolság és az irány a tárolt pozícióhoz képest. És ez csak egy példa az összesre.

Mudmasters a választás, de főleg azért, mert sok hasznos szenzorral rendelkeznek, amelyek okostelefon nélkül is elboldogulnak. Mindenekelőtt egy mágneses iránytű, egy hőmérő, amely -10 és +60 Celsius-fok közötti tartományban képes mérni a környezeti hőmérsékletet, és egy magasságmérő, tehát egy beépített érzékelővel érzékelik a környezeti nyomást, és ez alapján képesek felmérni a magasságot.

A magasságmérő a barométerhez is kapcsolódik, ami hasznos a terepen az időjárás változásainak észleléséhez, ahol a kijelzőn a nyomásváltozás grafikonja is látható. Talán egy visszaeséskor lehet sejteni, hogy esni fog. Egy lépésszámláló is hasznos lehet, és nem csak azért, hogy tudja, mennyit sétál naponta...

Az egyéni igényeket tekintve valószínűleg mindenki más-más előnyeit emelné ki a GG-B100-nak. Néhányan értékelni fogják a világidő, az automatikus naptár, az ébresztő vagy a stopperóra funkciót. Másoknak tetszik, hogy a kijelzőn láthatják a napfelkelte és napnyugta idejét. Egyesek számára pedig az lesz a legfontosabb, hogy intuitív vezérléssel rendelkezzenek, a vaskos funkciócsomag ellenére.

Varianta Mudmaster GG-B100-1AER.

Változat fekete szíjjal Mudmaster GG-B100-1AER.

Az apokalipszis órájaként három dolgot lehet kifogásolni. A napelem hiánya, ahol az akkumulátor körülbelül két évig tart. Világítás, mivel a LED csak legfeljebb három másodpercig világítanak, és a funkciók beállítása teljes sötétségben problémát jelenthet. És a szinkronizálás csak Bluetooth-on keresztül az RC-vel szemben. Így remélhetőleg végül is lesz Önnél fejlámpa és egy tartalék CR2025 a zsebében. Egyébként azonban tökéletesek.

Az automatikus kapcsolat a telefonhoz az idő frissítéséhez tökéletes, arról nem is beszélve, hogy én személy szerint jobbnak találom, ha bármit is beállítok a telefonon az alkalmazáson keresztül. Az igazán nagy tartósság nagyszerű, és nem kell aggódnia amiatt, hogy időnként megkarcolódik a falhoz, ajtóhoz vagy bármi máshoz. Méretét tekintve, bár ez egy nagyobb óra a G-Shock kínálatából, nem kell aggódni, az óra kisebb kézre is illik, és könnyű. Petr T., 2021.04.16, további vélemények megtekintése.

2) Luminox Bear Grylls Survival Land

Aligha hiányozhatott a listáról az óra, amelyet maga a túlélés mestere, Bear Grylls áldott meg. És a svájci Luminox készítette.

A Luminox számára két dolog a legfontosabb értékesítési pont - a szén és a trícium. A karbon test fantasztikusan könnyűvé teszi az órát. Nagyon, nagyon, nagyon könnyű. És ugyanakkor a szükséges ellenállás. És még inkább, mint a hagyományos acél. Jarda már többet írt erről a márkáról szóló cikkében:

A trícium ezután az éjszaka díja. A radioaktív elemnek nincs szüksége fényforrásra ahhoz, hogy még teljes sötétségben is leolvassa az időt. Nem fogyaszt akkumulátort, nem kell őket fénynek kitenni, hogy a kapszulák éjszaka is világítsanak. És ez nem csak az apokalipszis idejére praktikus. Ezt a funkciót még hajnali kettőkor is értékelni fogja, amikor az éjjeliszekrényen vannak...

Végül is a Luminox tartós, megbízható órákat készít, amelyek teljes gyártása során a trícium megvilágítással rendelkezik. Ez az, amit csinál. Csak nem tudják, hogyan kell tömegesen értékesíteni. És ez kár, mert például a kiválasztott Luminox XB.3797.KM fergeteges túlélőeszközök. Vagy csak terepen való viselésre. Mint a kertben.

Nincsenek szuper funkciók vagy érzékelők, talán még túl közönségesnek is tűnnek az árhoz képest. De teljes mértékben megbízom bennük. És nem azért, mert Bear Grylls ajánlja őket. A Luminox, amely a katonai egységeknek is szállít órákat, a vásárlói tapasztalatokon és a Luminox hírnevén alapul.

Ó, és észrevette a pántot? Részben erős ejtőernyőzsinórból van fonva. És a használata, ha szükséges, csak Önön múlik. A kollégám, aki részletesebben megvizsgálta a Luminox Bear Grylls kollekciót, egy meglehetősen morbid javaslatot tett...

Extra TIPP: Ha nem hiszi, hogy bármilyen elektronikus óra funkcionális társa lesz az apokalipszisben, mindenképpen nézze meg a mechanikus órákat, amelyeknek nincs szükségük fényáramra vagy elemcserére, de tovább működnek. A Luminox Master Carbon Seal Automatic egy tökéletes példa egy ilyen órára.

(3) Casio ProTrek PRW-6900

Amikor kültéri órákról van szó, nem csak arról van szó, hogy túléljük a katasztrófát. Egy kirándulás, egy hétvége a hegyekben vagy egy kempingezés valószínűleg sokkal relevánsabb.

2022/2023 fordulóján a Casio előállt a Protrek PRW-6900, amelyet szó szerint a bushcrafting, a természetben csak alapvető eszközökkel való túlélés művészete ihletett.

 

[[233023]]

 

Nemcsak a dizájn (subdialu mutatója rusztikus kés formájú, a számlap szerkezete egy holland kemencére utal, és a teljes ferde forma "mintha fejszével faragták volna",...), hanem a funkciók is.

 

 

A terepen értékelni fogja az olyan alapvető érzékelőket, mint az iránytű, a barométer vagy a hőmérő. Ezután gombokkal vagy egy csavaros elektronikus koronával működtethető. Sötétben hasznos a lumineszcencia, és ha ez nem lenne elég, az óra LED-es világítással is rendelkezik.

 

 

Még csak aggódnia sem kell amiatt, hogy kifogy az akkumulátor, mert a fény táplálja. Ráadásul az időt rádiójel segítségével szinkronizálja. És nem fog rögtön megfulladni, mert a vízállóság 100 méteren van, így valószínűleg jobban bírja a folyóban való gázolást és a heves esőzést, mint ön.

 

Protrek PRW-6900 s hnědým řemínkem s ochranou proti létajícím jiskrám.

Protrek PRW-6900 barna szíjjal szikrázás elleni védelemmel.

 

A PRW-6900-as készülékkel kapcsolatban az az érdekes, hogy eltérő a kialakításuk. És az anyagok tekintetében is. A tok műgyantából készül, de a zöldebb irányba való elmozdulás érdekében biomassza részaránnyal van kiegészítve. A szíj is környezetbarát gyantából vagy műbőrből készül, de olyan kezeléssel, amely ellenáll a repülő szikráknak.

 

 

Röviden, úgy tűnik, a ProTreks szabadtéri kalandra hív.

 

 

[[M3890]]

4) Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000

Mudmaster GWG-2000 a legtartósabb Master of G szerszám. Nem is kérhetne többet egy terepi órától. Azt hiszem, ennél többet nem is lehet kérni egy terepi órától. Minden, ami a GG-B100-ból hiányzott, ebben a Mudmasterben megvan.

Különösen az olyan funkciók, mint az időszinkronizálás az összes központi adó rádiójelén keresztül (Multiband 6). Bár nem olyan gyors, mint a modernebb Bluetooth, ideális, ha nem akar vagy nem tud a telefonjára támaszkodni.

A Tough Solar, azaz a napelemes töltés magától értetődő. Az akkumulátor élettartama jellemzően körülbelül tíz év, ami a normál élettartam ötszöröse. Kár lenne, ha az apokalipszis a Mátrix stílusában történne...

A mesterek híresek az ütéshatásokkal szembeni ellenálló képességükről, amelyet az αGel jelentősen fokoz, ami jelentősen növeli az ellenállást. A por, a víz vagy a sár gyakorlatilag nem jelent problémát az óra számára. És a rezgésállóság is jól jöhet.

Ez a tartósság tette a Mudmastert az amerikai tűzoltó gőzösök, az úgynevezett US Smokejumpers alapfelszerelésévé. Az egységeket távoli helyekre dobják le, hogy tüzeket oltsanak, fákat vágjanak ki és tűzárokat ássanak.

A kétezresek az első olyan generáció, amely fém lunettával rendelkezik, "kovácsolt" karbon halántékkal, széndarabokkal megerősített széngyanta keverékével. A karbon ezután beépül magába az óraházba, így ez a generáció még tartósabbá, ugyanakkor könnyebbé válik.

A szakértők által kiválasztott legjobb férfi órák
21.11.2023
A szakértők által kiválasztott legjobb férfi órák

5) Ball Engineer Hydrocarbon Automatic AEROGMT II

Természetesen van rá esély, hogy abban a hipotetikus világban, amely valamilyen katasztrófán ment keresztül, nem lesz elérhető óraelem, nemhogy napelem. Ez az, ahol a szerelők előnyben vannak - ha szerencsénk van, nem lesz szükségük semmire ahhoz, hogy folyamatosan működjenek és megbízható időt mutassanak.

Azonban tartós mechanikus órát kell választania. Például egy búvárt vagy, mint én, egy Ballyt. A Ball Engineer Hydrocarbon masszívan néz ki, de valószínűleg a specifikációk fogják meggyőzni Önt. Először is, akár 7500 Gs ütésállósággal rendelkezik. Ezért körülbelül 1,5 méteres esést kell kibírnia anélkül, hogy a gép megsérülne. A mágneses ellenállás és a 100 méterig tartó vízállóság szintén előnyös, akárcsak a szabadalmaztatott koronavédelmi rendszer.

 

[[212929]]

 

A tok tömör acélból készült (42 mm átmérőjű), a zafírkristály pedig 3,2 mm vastag, hogy ne csak a karcolásoknak, hanem a törésnek is ellenálljon. De a Ball mellett szóló legfontosabb érvek közé tartozik a trícium lumineszcencia, amelynek nincs szüksége más forrásra a megvilágításhoz. Ami mindig praktikus.

 

 

Belsejében egy automata gépezet található, amely a jól bevált ETA 2893-2 alapján készült, amelyet a Ball módosított, és COSC tanúsítvánnyal rendelkezik.

[[M4077]]

Szerintem ezek a Bally-k jól megállják a helyüket. És nem csak a poszt-apokaliptikus világban, hanem a saját, mindennapi kihívásokkal teli világunkban és a zord környezetben is, ahol próbára próbálod tenni őket.

 

 

[[M3062]]

[[M2267]]

6) Casio G-Shock eredeti GXW-56

Egyedi megjelenés és méret. Király beceneve és tartóssága méltó e négy királyi betűhöz. A Master of G kollekcióhoz képest nincs csúcsérzékelős szenzoros felszereltségük, gyakorlatilag nincs, de legalább féláron hozzájuk lehet jutni. Ha pedig a tartósság a fő szempont, akkor a G-Shock GXW-56 King a megfelelő választás.

Az X-ek becenevét éppen azért kapták, mert rendkívül tartósak voltak. A gépet egy speciális αGelben helyezték el, amely kiváló védelmet nyújt az amúgy is meglehetősen tartós szerkezetű toknak. Az ütéscsillapítást ezután a porral és sárral szembeni ellenállás egészíti ki. Ha személyesen látja őket, tudja, hogy ezek az óriási digitálok elég kemény bánásmódot is kibírnak.

De emellett a rajongók néhány más klassz dologért is szeretik őket, mint például a teljesen automatikus háttérvilágítás és a klasszikus G-Shock csomag - 5 riasztás, beleértve 1 szundi, stopperóra, visszaszámláló, automatikus naptár, 200m vízállóság. A rádiós szinkronizálással és napenergiával működő Kingy az utolsó a hat túlélő óránk közül.

Černá varianta Kingů GXW-56BB-1ER

A királyok fekete változata GXW-56BB-1ER

A cikkben említett óra