Kosár
0 Ft
Rendelés
logo

Elegáns női szögletes karórák – Fotógaléria

Címkék: Képek | Női | Klasszikus

12.1.2024 | 4 MIN

Az női szögletes órák nem feltétlenül csak a szimmetria, a kemény vonalak és az éles élek szerelmeseinek szólnak. Ne felejtsük el, hogy főleg az 50-es és 60-as években voltak népszerűek, így tagadhatatlanul vintage hangulatuk van, ami csábító.

Igaz, hogy az elmúlt harminc-negyven évben a szögletes órák elvesztették népszerűségüket (ha nem számítjuk a Casio retro digitális óráit, amelyek népszerűek voltak, vannak és szerintem még sokáig népszerűek lesznek)...

Ez azonban megváltozott, amikor a sakkzseni Beth Harmon főszereplésével megjelent a Netflixen a Queen's Gambit című retró sorozat, amely éppúgy megdöntötte a nézettségi listákat, mint a riválisai, és nagy port kavart mind a divatvilágban, mind bizonyos mértékig az óragyártás világában – az ő apró ékszeréhez hasonló órák Bulova (amelynek limitált újrakiadása már reménytelenül elfogyott) négyzet alakú számlapjával kezdték betölteni a divatlapokat és az órafórumokat. Mit gondol, ez jelentheti a szögletes órák trendjének visszatérését?

Vintage hodinky ze seriálu Queen's Gambit.

Bulova óra a Queen's Gambit sorozat négyzet alakú számlapjával.

A Hamilton órák úgy néznek ki, mintha a múlt század első feléből származnának, és a híres filmes jelmeztervezővel, Janie Briant-tal együttműködve készültek, aki Emmy-díjat kapott munkájáért.

Hamiltonnak sikerül egy teljesen elbűvölő vintage stílust létrehoznia, amely nem válik unalmassá.

Az American Classic Lady nyakláncként is viselhető.

A Hamilton - egy svájci márka, amely már egy maroknyi érdekes együttműködéssel rendelkezik - órái szándékosan különböznek a többitől, és olyan merész nők számára készültek, akik valami újat, egyedit és különlegeset keresnek.

A kék változat egy modernebb csavart kapott:

Egyedi, gyönyörű és igazán fényűző – ez az a svájci Frederique Constant, amelyről sok órarajongó álmodik.

A Tissot Lovely Square óra a vintage ékszerek esztétikájának, szögletes formájának és modern hangulatának gyönyörű kombinációjával büszkélkedhet.

Ez a kollekció az egyik legkisebb óra, amit kínálunk. Ehhez illeszkednek az apró méretei is, amelyek 20 mm-es átmérővel és 7,1 mm-es vastagsággal rendelkeznek.

Rose gold,  vagyis a meleg rézszín rózsaszínes árnyalatokkal, a világ divatmagazinjainak szerkesztői szerint napjaink "legmenőbb" fémszíne. Ez a popkultúra "Millenial pink" jelenségének köszönhető (a millenniumiak a modern technológiával körülvett generációra utalnak), amely 2015 óta robbantja fel a közösségi hálózatokat. - A rózsaszín és a rózsaarany egyszerűen olyan színek, amelyek illenek az influencerek Instagram-fotóinak "tökéletes" hangulatához, amelyeknek szebbnek és "rózsaszínűbbnek" kell lenniük, mint a valóság.

Rózsaarany színű női karóra – Fotógaléria
23.11.2023
Rózsaarany színű női karóra – Fotógaléria

És számos színvariációban kapható, bőrön (akár érdekes állatmintákkal) vagy acélon, és a hölgyek választhatnak az egyszerű index vagy egy feltűnőbb gyémántos opció közül.

Első pillantásra elég vastagnak tűnhetnek, de a kis átmérő miatt ez csak optikai csalódás.

Az egyes modellekhez tartozó, könnyen cserélhető színes szíjaknak köszönhetően a Tissot Lovely ideális kiegészítője bármilyen öltözéknek.

Tissot Lovely Square női karórák fotógaléria – A szögletesek újra divatba jöttek
12.2.2024
Tissot Lovely Square női karórák fotógaléria – A szögletesek újra divatba jöttek

A modern csavar az éles dizájn trendjén a japán Citizen óraújítótól érkezik.

A legelegánsabb női darabjait is ellátja Eco-Drive napenergiával, ami elsősorban a praktikus nőket szólítja meg, akik legalább 10 évig nem akarnak semmi gondot okozni órájukkal.

Az óra természetes vagy mesterséges fénnyel töltődik, így nem kell elemet cserélni.

64 715 Ft Az értékesítés véget ért

És megállunk egy időre Japánban. Konkrétan a népszerű Casio márkával, amely több érdekes szögletes darabot kínál hölgyeknek a kollekciójában.

Ajándékba vettem az órát és nagy sikere volt. A megajándékozott szívesen hordja őket munkába és a társaságba. Különösen kiemelkednek a finom csuklón. Éva, 2018.08.14.

A Casio valóban nagyon klasszikus, de időtlenségüknek köszönhetően még mindig divatosak. Ez az oka annak is, hogy a Casio az egyik legnépszerűbb szögletes óra hazánkban.

A szögletes órák kedvelőinek ruhatárát a német Boccia Titanium márka is feldobja, amely kizárólag titánból készít órákat, amely könnyű és antiallergén (ezért érzékeny bőrre is alkalmas).

34 415 Ft raktáron

A titán egy hi-tech anyag, amely nagyon erős, tartós, nem korrodál, és mindenekelőtt könnyű és hipoallergén, egyedülálló fizikai tulajdonságainak köszönhetően. Ez teszi a titán órákat nagyszerű alternatívává a nikkelre érzékeny bőrű vagy kontakt dermatitiszben szenvedő emberek számára (akiknél a legtöbb esetben a nikkel is kiváltó ok).

A Guess divatmárka egy nagyon divatos szelet hozott az éles stílusba egy eredeti tervezési koncepcióval.

30 552 Ft raktáron

A skandináv minimalizmus és az éles élek kedvelői számára pedig mindig ott van a dán Bering márka.

52 775 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 29.5.)

Minimalizmus – ez azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb eszközzel érjük el a maximális hatást. Stílusként az 1950-es évek képzőművészetében kezdett kialakulni, és fokozatosan beszivárgott a művészet minden más formájába (zene, irodalom, film, építészet...), valamint a divatba, az alkalmazott formatervezésbe, sőt még a filozófiába is. A minimalisták (az óragyártás szempontjából) a forma, a szín és a textúra egyszerűségének útját követik, hogy tökéletes esztétikai tisztaságot és maximális vizuális hatást érjenek el.

A cikkben említett óra

28 635 Ft raktáron
34 415 Ft raktáron
Kedvezmény 30%
30 552 Ft raktáron
52 775 Ft (A kiszállítás előrelátható ideje: 29.5.)