Kosár
0 Ft
Rendelés
logo

Gyémántokkal kirakott női órák – Fotógaléria

Címkék: Képek | Női | Klasszikus | Divat | Hagyományos

23.11.2022 | 5 MIN

Gyémántok – sokak számára a ragyogó szépség és egyediség, mások számára a gazdagság... Egyesek számára pedig csupán a szén egyszerű kristályos formája... De koncentráljunk inkább a "ragyogó és különleges" dolgokra, amelyek egyébként szintén olyan érzések , amelyeket agyémántnéha kiválthat. Éppen ezértúgy döntöttünk, hogy válogatást készítünk női gyémántórákból, hogy megpróbáljunk segíteni a férfiaknak abban, hogy olyan nagyszerű ajándékot találjanak, amelytől a kedvesük épp olyan ragyogónak fogja érezni magát, mint a gyémánt, amit viselni fog.

Női órák gyémántokkal 185 000 Ft-ig – Fotógaléria
5.12.2023
Női órák gyémántokkal 185 000 Ft-ig – Fotógaléria

A műsort a felkelő nap országában kezdjük, ahonnan az Orient Star óra származik. Az órák szerelmeseit a szerkezet kitett szíve, a hölgyeket pedig a 12-es számnál lévő apró gyémánt fogja elragadni.

A svájci Certina női óráiból akár egy kiterjedt gyémántgyűjteményt is összeállíthatna, hiszen a kínálat széles és változatos, a Certina prémium eleganciát és sportos lehetőségeket egyaránt kínál. A gyémántok mellett pedig még egy dolog közös bennük: a kompromisszumok nélküli tartósság.

Foto: Hodinky-365.cz

A Certina DS Chronometer Diamonds órát három darab 0,0076 karátos gyémántsor díszíti.

Ez az óra számos érdekes tulajdonsággal tűnik ki. És kezdjük azokkal, amelyek láthatóak: a gyémántok, amelyek viszonylag jól kiemelkednek a számlapon, az elegáns polírozott kivitel és a praktikus dátumkijelző.

Azok a jellemzők, amelyek viszont nem láthatóak, de nem kevésbé fontosak, a COSC (Certificate of Accuracy) és a DS (Double Security Concept) rövidítések alatt rejtőznek.

A COSC és a DS koncepció svájci pontosságot és kivételes tartósságot kölcsönöz az órának, aminek köszönhetően ez a gyémántokkal kirakott, elegáns szépség még a mélytengeri búvárkodást is kibírja... Bár nem hiszem, hogy bármelyik hölgy valóban búvárkodásra viselné. ;)

Mit jelent a COSC az óra nevében? Egyszerűen azt, hogy ez egy tanúsítvány, amit csak a piacon kapnak a legpontosabb svájci órák. A COSC-zászlóval ellátott óráknak a legszigorúbb pontossági előírásoknak kell megfelelniük: a mechanikus óráknak -4 és +6 s/nap közötti futástűrés megengedett, míg a kvarcóráknak csak 0,07 s/nap. A COSC tanúsítvánnyal rendelkező órát kronométernek is nevezik.

A Certina Chronometer Diamonds titániumból készült ezüstszínű változata is létezik, amely érzékeny bőrűek számára megfelelő alternatíva.

titán egy hi-tech anyag, amely számos egyedülálló fizikai tulajdonsággal rendelkezik, amiért az óragyártók megszerették: nagyon könnyű, erős, tartós, nem korrodál, és ami fontos, antiallergén. Érzékeny a bőre, amely szenved az általánosan használt acélban található nikkel érintkezésétől? Megfelelő alternatíva lehet egy titánból készült óra, amely 0% nikkelt tartalmaz, és ezért 100%-ban antiallergén.

Kiváló tartósság és klasszikus szépség jellemzi a Certina DS Action Lady Automatic Diamonds C032.207 típusú órát is.

A számlapon óraindexek helyett 8 gyémántot találunk. Természetesen ezek tanúsított gyémántok, és minden órának saját hitelességigazoló kártyája van, így biztos lehet benne, hogy ezek nem úgynevezett "konfliktus gyémántok".

És ez nincs másképp ennél a mechanikus szépségnél sem, amelynek jellegzetes piros szíja és tizenegy gyémántja van.

És térjünk át a sportosabb gyémántos darabokra. A DS PH200M Lady esetében a Certina női rajongókat is bevont az óra tervezésébe, és nyilvános szavazás keretében megkérdezte őket, hogy milyen órát szeretnének. És íme az eredmény.

Certina DS PH200M értékelés vagy Amire a nők vágynak
15.2.2024
Certina DS PH200M értékelés vagy Amire a nők vágynak

A német Bruno Söhnle márka szintén a sportos megjelenés mellett döntött, amely a nagyobb méreteket, a stopperórát és a 0,005 ct gyémántot kombinálja.

A Bruno Söhnle egy viszonylag új, kisebb, modern márka, amely a németországi Glasshüttében született, a világon mindössze nyolc óramárka szülőhelyén. Glasshütte az úgynevezett magas óraszerkesztés központja, és ha órákról van szó, a "Made in Glashütte" jelzés nemcsak a származás, hanem a minőség jele is.

A kronográf lényegében egy stopperóra, amelyet kis részmutatók és két nyomószerkezet jellemez a tok oldalán. De mit gondolunk, ki követi manapság órával az időt? Igen, senki nem fogja megtiltani, hogy szórakozásból nyomon kövesse vele, hogy mennyi ideje főzi a tojást vagy főz teát például, de az igazság az, hogy inkább esztétikai funkciót tölt be (na jó, csak érdekesen, jól és sportosan sikkesen néz ki).

De térjünk vissza Svájcba. A Tissot hagyományőrző márka is elővarázsolt egy szikrázó gyémánt látványosságot.

A Tissot Le Locle számlapján 12 darab 0,0456 ct (karát) súlyú gyémánt található. A gyémántok dominálnak az órán, és nem nyomják el a feltűnő gyöngyház számlapot, amely a fényben minden színben játszik. Így van ez a Tissot PR 100 esetében is, egy csipetnyi sportos hangulattal.

A gyöngyház- és gyémántstratégiát a svájci Hamilton márka is alkalmazta a 26 mm-es tokátmérőjű, apró Hamilton Jazzmaster órán.

Kis női órák apró csuklóra - Fotógaléria
27.9.2022
Kis női órák apró csuklóra - Fotógaléria

A Jazzmaster kollekció sok igazán érdekes dizájnt kínál a hölgyek számára, de a klasszikus gyémánt órák esetében többnyire ragaszkodnak a jó öreg univerzális eleganciához. Ez nem jelenti azt, hogy az órák unalmasak vagy unalmasak lennének.

A Hamilton nem fél a merész dizájntól. Ez az egyik oka annak, hogy számtalan szerepet kapott világhírű filmek és tévéműsorok színészeinek csuklóján. Nemrégiben aztán az óra tervezését Janie Briant, Emmy-díjas filmes jelmeztervező kezébe adta. Az eredmény néhány rendkívüli retro darab lett.

Maradunk Svájcban, mert bűn lenne figyelmen kívül hagyni a Mido finom gyémánt szépségét.

A gyémántok mellett a Mido gyönyörű rózsaszín zafírokkal díszített órákat is kínál.

Swiss Made alapvetően azt jelenti, hogy az órát Svájcban gyártották vagy szerelték össze, svájci óraművel rendelkezik, a gyártási költségek legalább 60%-a svájci volt, és a végső ellenőrzés is Svájcban történt.

Tökéletes a tavaszi és nyári hónapokra? Mido Baroncelli gyémántokkal és színes, pasztellszínekkel díszített szíjakkal, amelyek bármilyen öltözéket feldobnak.

Végül pedig az igazán igényes hölgyeket lenyűgözi a Frederique Constant Highlife Heart Beat karóra, amely nyolc 0,04 ct gyémántot tartalmaz.

Az órák befejezésének típusai – Guilloche, sunburst, gobelin, genfi csíkok és még sok más
9.5.2024
Az órák befejezésének típusai – Guilloche, sunburst, gobelin, genfi csíkok és még sok más

A cikkben említett óra